Російський проєкт Центр Досьє вивчив особисті документи нового міністра оборони країни-агресора Росії Андрія Бєлоусова і поговорив з його знайомими, дізнавшись нові деталі про нього.

Про це йдеться у матеріалі проєкту.

Зазначається, що він міг мати віллу на березі Середземного моря в муніципалітеті Форте-деї-Мармі, Італія. Це стало відомо, оскільки у 2018 році він обговорював її продаж, а потенційним покупцем виявилася людина з номером паспорта, який використовували агенти Моссаду.

Відео дня

Того ж року Бєлоусов надавав пояснення банку Мальти щодо походження 600 тисяч євро, які він клав на рахунок у закордонній юрисдикції у «розпал» кампанії по боротьбі із закордонними активами чиновників в РФ.

Читайте також: Ігар Тишкевич Ігар Тишкевич Навіщо Путін звільнив Миколу Патрушева і Шойгу

Також у матеріалі повідомляється, що Бєлоусов виявився «ревно православною» людиною, яка починає ранок та навіть робочі наради з молитви. Крім того, він веде документ із головними життєвими принципами і важливими молитвами, зокрема «проходження Шляху несення хреста (смиренність, покаяння і пошук Бога, служіння Справі, допомога людям, саморозвиток)».

Центр Досьє пише, що ще у 2013 році Бєлоусов дав сім обітниць Богородиці, серед яких: щодня телефонувати мамі, займатися спортом, читати по 30 сторінок на день і «дотримуватися правил секс-гігієни».

При цьому попри свою «крайню релігійність», на пошті Бєлоусова знайшли сліди щонайменше одного позашлюбного роману із високопоставленою співробітницею Агентства соціальних ініціатив Ольгою, яка регулярно писала йому романтичні послання поряд із робочими питаннями.

У матеріалі зазначається, що Бєлоусов, судячи з усього, розривався між кількома жінками, але рішення улітку 2019 року написав коханці, що дуже кохає свою дружину і закликав Ольгу більше не писати йому.

«Це та жінка, яку я шукав усе життя. Не пиши мені більше. І не дзвони», — йдеться у його повідомленні.

«Цинічна і жорстока ти людина. І нікого ти не любиш. Себе одного. З цією чиновницею тобі просто зручно», — відповіла Ольга. Вона надсилала йому листи ще кілька місяців, після чого жінку звільнили з Агентства.

Також повідомляється, що Бєлоусов «не настільки далекий від силових відомств, як здається», оскільки стало відомо, що він підтримував тісні стосунки з Євгеном Пригожиним і цікавився темою приватних військових компаній.

За словами джерела Досьє, Бєлоусов опікувався діяльністю Пригожина.

Читайте також:
Міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов (Фото:Reuters) Потенційний невдаха. Експерт пояснив, чому новий путінський міністр оборони Бєлоусов неминуче провалить роботу

«Вони з Пригожиним іноді сиділи прямо обійнявшись — природно, один до одного на „ти“, „Жень“ і таке інше. Їхні робочі зустрічі нагадували сімейні посиденьки з чаєм — неформально проговорювали всі питання, потім кивали на молодших співробітників, і ті вже все оформляли в справжню доповідь. Адже система працює так, що Перший ніколи не ухвалює рішення: надходить пропозиція, Білоусов її опрацьовує і готує доповідь (зазвичай на ній стоять підписи Білоусова і Шойгу), далі ця доповідь опиняється у президента. Володимир Володимирович тільки ставить на ній приписку „згоден.“ — і все», — зазначив співрозмовник Досьє.

Відставка Шойгу та інші зміни в уряді Росії

12 травня російський диктатор Володимир Путін вирішив не перепризначати Сергія Шойгу, який керував міністерством оборони РФ майже 12 років, натомість призначивши замість нього Бєлоусова.

Шойгу зі свого боку призначили секретарем Радбезу РФ, де він змінив Миколу Патрушева. Шойгу був главою Міноборони РФ із 6 листопада 2012 року.

Інститут вивчення війни у своєму зведенні зазначив, що заміна міністра свідчить про те, що Путін робить значні кроки в напрямі мобілізації російської економіки та оборонно-промислового комплексу для підтримки тривалої війни в Україні та, можливо, підготовки до майбутньої конфронтації з НАТО.

Чинний російський федеральний чиновник, анонімно коментуючи відставку міністра оборони РФ Сергія Шойгу для видання Важные истории, заявив, що це «шок для всіх» і значить, що війна «надовго».

14 травня Путін призначив Миколу Патрушева своїм помічником. Раніше той обіймав посаду секретаря Ради безпеки РФ.

Редактор: Юлія Завадська Читати далі