Щоб їсти булочки на сніданок вам не потрібно йти до магазину чи пекти їх. Спробуйте приготувати британські крампетс із банана з чорницею на корисний сніданок.

Крампет (Crumpet) — це традиційні британські пористі булочки-оладки, які готують із тіста круглої форми. Вони і чимось схожим та скони та мафіни, але відрізняються своєю м’якою текстурою. Зазвичай крампетс готують з великою кількістю дірочок, які створені за рахунок дріжджового тіста. Однак ми пропонуємо приготувати більш корисний та простіший рецепт. Такі булочки потрібують пів години часу, пательню та чотири інгредієнти. Як їх приготувати розповіла блогерка Памела Сантана Теруель у своєму Інстаграмі.

Відео дня Читайте також: Їжа аборигенів та найкраща кава. Що їдять на сніданок в Австралії — і від чого відмовляються

Бананові крампетси з чорницею

Інгредієнти:

  • 2 банани
  • 250 г борошна грубого помелу
  • Чорниця за смаком
  • 1 чайна ложка розпушувача

Спосіб приготування:

Розімніть банани, додайте борошно та розпушувач і добре вимішайте. Додайте чорницю і продовжуйте вимішувати, поки не отримаєте тісто, придатне для ліплення. Розділіть на 4 рівні частини, приплюсніть кульки і покладіть їх у сковороду з кришкою на середньо-слабкий вогонь на 4 хвилини з кожного боку. Готові гарячі булочки можна мастити маслом, джемом, крем-сиром чи їсти із кавою просто так.

Редактор: Анастасія Конорчук Читати далі