Велика кількість городників знає про те, що не варто викидати тирсу, адже вона може допомогти отримати гарний врожай на городі, але, як виявилося, не завжди.

Досвідчені городники рекомендують використовувати тирсу для поліпшення ґрунту, але не варто бездумно засипати нею всі грядки — можна отримати зворотний ефект.

Як правильно використовувати тирсу на городі

Відео дня

Перед тим, як використовувати тирсу на городі, в першу чергу, необхідно впевнитися у тому, що вона екологічно чиста, без шкідливих хімічних речовин: фарби, антисептиків, формальдегіду, будь-яких інших засобів, що сприяють процесам гниття.

Для використання тирси, як добрива важливо, щоб дерево з якого отримали тирсу, також не оброблялося жорсткими хімікатами, які можуть нашкодити ґрунту та рослинам.

Читайте також:
Смачна та соковита полуниця завдяки підживленню (Фото:sergioz / depositphotos) Щоб покращити смак. Досвідчені городники назвали два найкращі натуральні підживлення для полуниці

Якісну тирсу рекомендовано використовувати як мульчу, але розкладати її на грядках необхідно шаром у п’ять сантиметрів. Тоді вона захистить ґрунт від пересихання, перегріву та не дасть рости бур’яну.

Тирса може покращити стан ґрунту та виконати роль натурального добрива, якщо змішати її з компостом (перегноєм) та залишити до використання на кілька тижнів.

Чому тирсу не завжди рекомендують використовувати на городі

Натуральна екологічна тирса приваблює не лише городників, а й шкідників. На першому місці серед них мурахи, також екологічний матеріал до вподоби попелиці, тому, в деяких випадках, краще використовувати інші підживлення та добрива.

Редактор: Юлія Сурікова-Ганська Читати далі