Ізраїль узяв під контроль Філадельфійський коридор — 14-кілометрову буферну зону на кордоні між сектором Гази і Єгиптом.

Про це повідомляє Ynet із посиланням на військових.

За їхніми даними, військовослужбовці перебувають протягом усього коридору, за винятком невеликої ділянки в прибережній зоні.

Відео дня

У районі буферної зони ізраїльські солдати знайшли 20 тунелів між Газою та Єгиптом і понад 80 тунельних шахт, які використовували бійці угруповання ХАМАС, визнаного терористичним у США та Євросоюзі. Військові стверджують, що тунелями з Єгипту до Гази постачали зброю для джихадистів.

en.wikipedia.org Фото: en.wikipedia.org Читайте також:
Удар Ізраїлю по Рафаху (Фото:REUTERS/Reuters TV TPX) В ЄС заговорили про санкції проти Ізраїлю за удари по сектору Гази — Politico

Ізраїль контролював Філадельфійський коридор після угод в Осло з 1995 року і до повного відходу ізраїльських військовослужбовців із сектору Гази 2005 року. Тоді ізраїльська армія передала контроль над кордоном Єгипту на єгипетському боці і Палестинській автономії — на палестинському.

Палестинська автономія контролювала кордон до приходу до влади ХАМАС у 2007 році.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху тоді заявив, що Ізраїль не зможе завершити війну з ХАМАС, якщо не контролюватиме кордон сектора з Єгиптом.

Редактор: Дар’я Харченко Читати далі