Після початку російського повномасштабного вторгнення близько 11 тисяч українських чоловіків нелегально перетнули кордон із Румунією.

Про це повідомляє румунська служба Радіо Свобода з посиланням на румунську прикордонну поліцію.

З 24 лютого 2022 року до травня 2024 року приблизно 11 тисяч чоловіків віком від 18 до 60 років нелегально перетнули північний кордон із Румунією, стверджує начальник румунської поліції.

Відео дня

За їхніми даними, 19 українців загинули під час спроби перебратися до Румунії. 11 потонули в річці Тиса, а решта загинули в горах, які намагалися перетнути без відповідного одягу і взуття, зокрема взимку.

Натомість за останні два роки румунські рятувальники врятували 108 українських громадян.

Представник румунської поліції також каже, що після невеликого зниження кількості втікачів з України 2023 року, від початку цього року ця тенденція знову почала збільшуватися.

Читайте також:
За перші чотири місяці 2024 року було затримано і звільнено 338 українців (Фото:Сергій Наєв/Telegram) Кількість українських чоловіків, які нелегально тікають до Словаччини, збільшилася більш ніж удвічі — прикордонна служба країни

У період із січня до квітня 2024 року було зафіксовано 1218 випадків нелегального перетину державного кордону з України до Румунії, у яких, за словами Комана, було задіяно 2373 громадянина України.

Раніше представник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну в річці Тиса зафіксовано 28 випадків смерті людей, які намагалися незаконно перетнути кордон України.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі