Лікер — дуже популярний напій, на основі якого готують багато різних коктейлів.

Рецептом лікеру на своїй сторінці в Іnstagram поділилася блогерка, авторка кулінарних книг Зоряна Івченко.

«Сорок років життя я провела не помічаючи бузину. Квітучу акацію, бузок, шипшину я бачила, а бузина ховалася від мого вибіркового погляду. Навіть величезний кущ, що росте у дворі, я просто не помічала 2 роки поспіль.

Відео дня

Смішно, але звернула я увагу на неї завдяки англійському рецепту десерту, де фігурував загадковий інгредієнт «elderflower cordial». Я погуглила, знайшла рецепт від Джеймі Олівера, якому беззастережно довіряю, і вже наступного дня зварила першу партію сиропу, обірвавши той самий величезний кущ у дворі. Готувати сироп виявилося до неподобства просто, а пахнув він так, що я відчувала себе Ґаладріеллю, яка влаштовує бенкет для ельфів.

З 2017 року я варю сироп щорічно, у великих обсягах, і все літо ми п'ємо з ним сангрію, лимонад, і ним же я просочую випічку. Квіти бузини рву весь червень у полях, просто на пробіжці, щодня.

З 2018 року я настоюю на квітах бузини сухі вина, і вони стали нашим улюбленим літнім напоєм.

А торік я нарешті вирішила зробити бузинний квітковий лікер, і він вийшов абсолютно чарівний. Такий собі концентрований нектар, тягучий, густий, бурштиновий.

Він шикарний сам по собі, з льодом, і в коктейлях з ігристим вином. У новорічну ніч, коли ми випили все просекко, а танцювати хотілося ще, саме цей чарівний напій з льодом продовжив наші веселощі", — зазначила дівчина у своєму блозі.

Інгредієнти

  • Горілка — 1 літр
  • Бузина — 30 суцвіть
  • Цукор — 100 г
  • Лимон — 1 шт.
  • Вода — 100 мл

Приготування

  1. Відрізати квіточки із суцвіть бузини і скласти в банку або бутель із широким горлом. З лимона смужками зняти цедру і покласти поверх квітів. Залити квіти горілкою, і утрамбувати, щоб вони повністю були занурені в рідину. Щільно закрити, і прибрати в темне місце на 2 тижні.
  2. Зварити сироп із води та цукру. Процідити і віджати всю рідину з бутля з квітами в іншу ємність. Влити цукровий сироп, перемішати, і прибрати для дозрівання ще на 2 місяці.

Редактор: Кристина Гришанова Читати далі