Влітку 2024 року тариф на електроенергію для побутових споживачів може зрости з 2,64 грн/кВт до 3,50 грн/кВт.

Читайте також: Чому підвищення тарифів на світло не уникнути

На скільки подорожчає електроенергія влітку

У міністерстві енергетики України очікують, що в межах підготовки до наступного опалювального сезону влітку доведеться підвищити тарифи на електроенергію.

Відео дня

«Ми зараз активно готуємося, активно розраховуємо в тому числі ті ресурси, на які ми можемо покладатися в підготовці до наступного опалювального сезону. І очевидно, що незначне підвищення тарифу все-таки відбудеться. Просто зараз рішення ще не прийнято. Тривають дискусії, розрахунки, але скоріше за все це відбудеться», — сказала заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук.

Водночас директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко вважає, якщо влітку 2024 року буде підвищення ціни на електроенергію для населення, то воно буде незначним. Нинішній тариф 2,64 грн/кВт з червня-липня може зрости до 3,50 грн/кВт.

Також експерт переконаний, що влітку не буде підвищення тарифу до ринкового рівня. З урахуванням розподілу, постачання та передачі високовольтними мережами ринковий тариф на електроенергію має складати 6 грн/кВт.

Нагадаємо, за електроенергію у травні 2024 року українці платитимуть й надалі 2,64 грн/кВт•год. Таку ціну встановили з 1 червня 2023 року.

Редактор: Святослав Василик Читати далі