Композитор українських гуртів Жадан і Собаки і Лінія Маннергейма разом із колегою по сцені Сергієм Жаданом долучився до лав Національної Гвардії України.

Про це Євген Турчинов повідомив у себе в Instagram, опублікувавши світлину у військовій формі щі зброєю в руках.

«Вступив до лав 13-ї бригади оперативного призначення НГУ Хартія. Проходжу навчання», — підписав він світлину.

Відео дня

В цей же день про свою мобілізацію до лав Хартії повідомив і Сергій Жадан. Чутки про його рішення мобілізуватися поповзли в кінці березня, коли журналістка Телемарафону розкрила плани письменника і поета. Зараз Сергій Жадан і Євген Турчинов перебувають у навчальному таборі.

39-річний Євген Турчинов є учасником таких харківських гуртів як Діти капітана Гранта, Жадан і Собаки, Євген Костянтинич і Криваве Забазарєво та Лінія Маннергейма. Також є автором музики до частини пісень Лінії Маннергейма та Жадан і Собаки.

Минулого тижня Сергій Жадан і Євген Турчинов випустили спільний міні-альбом Танго Харків. Пісні з нього не увійшли до репертуару гурту Жадан і Собаки.

13-та бригада Національної гвардії України Хартія виникла як добровольчий підрозділ на початку повномасштабної війни. Його бійці обороняли Харківщину та одні з перших вийшли на кордон із РФ під час контрнаступу у вересні 2022-го. Зараз бійці Хартії захищають на Куп’янсько-Лиманському напрямку. Саме для бригади Хартія Сергій Жадан збирав домогу в своїх благодійних турах.

Читайте також: «Нобелівський диплом, а не гвинтівку». Тімоті Снайдер висловився про мобілізацію Сергія Жадана Редактор: Юлія Найденко Читати далі