Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів АХІЛЛЕС 92 Окремої штурмової бригади імені Кошового Отамана Івана Сірка Юрій Федоренко в інтерв'ю Radio NV назвав термін, коли більшість українських підрозділів почнуть застосовувати дрони з машинним зором.

«Щодо автонаведення, машинного зору скажу вам так: ми вже також застосовуємо низку засобів, в тестовому режимі поки що. Але якщо казати про найближчу перспективу: середина липня буде той час, коли більшість підрозділів почнуть ефективно застосовувати саме FPV-дрони і інші засоби БПЛА з автоматичним доведенням до цілі. Це є дуже і дуже суттєвий крок», — заявив Федоренко в ефірі Radio NV.

Відео дня https://www.youtube.com/watch?v=RaJrruZYRwg

Українські дрони зі штучним інтелектом

2 квітня канал CNN повідомив, що Україна атакує Росію безпілотниками з великим радіусом дії, деякі з яких мають штучний інтелект, що допомагає їм орієнтуватися та уникати перешкод.

Читайте також:
Один з російських FPV-дронів (Фото:Defense Express) Військовий експерт розповів, на що здатні FPV-дрони з машинним зором, які вже тестують росіяни

20 лютого заступник головнокомандувача Збройних Сил України Вадим Сухаревський повідомляв, що окремі українські військові підрозділи вже проводять тестування дронів-камікадзе з використанням штучного інтелекту. Водночас він наголосив, що використання дронів зі штучним інтелектом пов’язане з труднощами.

У вересні 2023 року Міноборони України допустило до експлуатації в ЗСУ дрон зі штучним інтелектом SAKER SCOUT.

У комплекс входять флагманський дрон-розвідник, а також кілька дронів-камікадзе типу FPV, які коригуються, зокрема, за допомогою флагманського дрона.

6 жовтня 2023 року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що на фронт вже відправлено 2 тисячі дронів зі штучним інтелектом Autel EVO MAX 4T, які, за його словами, допоможуть безпечно проводити розвідку, коригувати артилерію і знаходити навіть добре замасковані об'єкти росіян.

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі