Колишня конкурентка експрезидента США Дональда Трампа за номінацію на виборах президента від Республіканської партії Ніккі Гейлі заявила, що голосуватиме за нього в листопаді. Слова Гейлі наводить у середу, 22 травня, CNN.

Гейлі сказала, що Трамп «не був ідеальним» у важливих для неї питаннях, зокрема у зовнішній політиці, імміграції та економіці, але чинний президент Джо Байден «був катастрофою».

Відео дня Читайте також:
Дональд Трамп (ліворуч) та Джо Байден (праворуч) (Фото:REUTERS/Brendan McDermid and Elizabeth Frantz) Трамп і Байден домовились про передвиборчі дебати у два раунди: коли вони відбудуться

«Тому я буду голосувати за Трампа», — сказала Гейлі.

Вона додала, що Трамп вчинив би «розумно», якби звернувся до мільйонів людей, які голосували за неї та продовжують її підтримувати, а не вважав, що вони просто проголосують за нього.

На початку цього року, нагадує CNN, між Гейлі та Трампом виникла запекла ворожнеча, яка переросла в запеклу боротьбу на праймеріз. Гейлі навіть поставила під сумнів психічний стан колишнього президента. У січні вона сказала, що Трамп і Байден «однаково погані».

Президентські вибори у США 2024 — що відомо

6 березня стало відомо, що Трамп і Байден перемогли в кількох штатах на первинних виборах своїх партій у Супервівторок, що наближає їх до «матчу-реваншу» на загальних президентських виборах у листопаді.

13 березня Трамп і Байден на первинних виборах набрали достатню кількість делегатів, щоб стати кандидатами в президенти від своїх партій.

19 березня Байден і Трамп перемогли на первинних виборах у своїх партіях ще в кількох штатах.

Таким чином, найімовірніше, в листопаді Байден і Трамп знову протистоятимуть один одному.

Читайте також:
Дональд Трамп (Фото:REUTERS/David Dee Delgado) У разі перемоги на виборах Трамп навряд чи відмовиться від підтримки України та може навіть піти на «ескалацію» — WSJ

У квітні 2023 року президент США Джо Байден офіційно оголосив, що йде на другий термін і висуватиме свою кандидатуру на виборах 2024.

У листопаді 2022 року про свою кандидатуру на президентських виборах 2024 року оголосив лідер республіканців Дональд Трамп, проти якого в межах судового розгляду офіційно висунули обвинувачення у кримінальній справі.

Редактор: Олексій Бочкар Читати далі