Слідчий комітет РФ підтвердив арешт російського генерал-майора Івана Попова, якого підозрюють у шахрайстві. Про це у четвер, 23 травня, повідомила пресслужба СК.

Там стверджують, що екскомандувач 58-ї армії причетний до розкрадання понад 1700 тонн виробів металопрокату у 2023 році.

Слідство вимагає перевести генерал-майора із СІЗО під домашній арешт у зв’язку з урахуванням «даних, що характеризують фігуранта, а також інших обставин, встановлених під час розслідування».

Відео дня Читайте також:
Сергій Шойгу, Андрій Бєлоусов, Валерій Герасимов (Фото:Колаж NV / REUTERS/Turar Kazangapov / REUTERS/Maxim Shemetov / Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS) «Планують затяжну війну». Як вплине на бойові дії зміна міністра оборони РФ з Шойгу на Бєлоусова і що буде з Герасимовим — Гетьман

З чим повʼязують арешт Попова

21 травня російський ресурс Astra повідомляв про арешт Попова. Його звинуватили у незаконному продажі двох тисяч тонн металоконструкцій, які були призначені для будівництва лінії оборони в зоні бойових дій.

Пропагандистський паблік Grey Zone пов’язує справу з конфліктом, який стався в липні 2023 року: тоді Попов виступав із доповіддю перед генералом армії Валерієм Герасимовим, де розповів про проблеми в армії.

Читайте також: Повстання Попова-Спартака. У Росії почало відбуватися неймовірне

Влітку 2023 року начальник російського Генштабу Валерій Герасимов відсторонив командувача 58-ї армії Попова. Це сталося після того, як Попов висловив стурбованість щодо необхідності ротації окупаційних військ на заході Запорізької області в умовах контрнаступу України.

Сам Попов заявляв, що його відсторонили від командування після того, як він «на самому верху» висловив претензії та «позначив усі проблемні питання» армії РФ.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі