Колишнього начальника Генштабу Молдови Ігоря Горгана, якого підозрюють у зв’язках із російськими спецслужбами, тимчасово відсторонили від посади глави служби безпеки в представництві ООН у справах біженців у Кишиневі.

Про це повідомляє News Maker із посиланням на телеканал TVR Moldova.

В ООН заявили, що дуже занепокоєні цими серйозними звинуваченнями і наголосили, що ставляться до всього максимально серйозно.

Відео дня

«Ми звернулися в наше Управління генеральної інспекції, розпочато внутрішнє розслідування. Цього співробітника відправили в адміністративну відпустку до завершення розслідування», — заявила організація.

За даними видання The Insider, Горган «зливав» секретну інформацію про постачання зброї Україні своїм кураторам із Головного управління Генерального штабу ЗС РФ.

Читайте також:
Полковник ГРУ Олексій Макаров і ексначальник Генштабу Молдови Ігор Горган (Фото:via The Insider) «Українці просять усе підряд». Ексначальник Генштабу Молдови виявився агентом ГРУ — розслідування The Insider

Горган регулярно доповідав своєму куратору з ГРУ полковнику Олексію Макарову про внутрішню політичну обстановку в Молдові та передавав інформацію про візити представників Міноборони України, які закуповували в країні військову техніку і снаряди для ЗСУ.

Як пише The Insider, Горган і Макаров почали «активно контактувати» після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, а саме у квітні 2022 року.

Президентка Молдови Майя Санду звільнила Ігоря Горгана з посади начальника Генштабу Молдови 2021 року. Влада Молдови заявила, що Горгана позбавлять військового звання і державних нагород Meritul Militar і Credință Patriei, які йому вручили у 2006 і 2015 роках.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі