У 2024 році останні дзвоники знову пройдуть в умовах війни в Україні. Згідно з рішенням Міністерства освіти і науки України, школи мають право самостійно встановлювати дати канікул залежно від обставин в регіоні.

Коли останній дзвоник 2024

Відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року, в країні було оголошено воєнний стан. Згідно з Законом України Про повну загальну середню освіту, під час воєнного стану тривалість навчального року встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Відео дня

Таким чином, постановою від 28 липня 2023 року № 782 було визначено, що навчальний рік 2023/2024 триватиме з 1 вересня 2023 року до 28 червня 2024 року.

Загальні рекомендації щодо освітнього процесу є, однак Міносвіти наголошують на тому, що дату завершення навчального року можуть визначати на місцях педради та керівники шкіл залежно від рівня освітніх втрат.

До 28 червня можуть тривати атестація, компенсаторні заняття та інші освітні заходи в закладах освіти, де, наприклад, навчальний процес часто переривався через обстріли. У деяких містах, таких як Харків, додаткові заняття також пропонується проводити в серпні.

Коли випускний у школах України 2024

Міністерство освіти вже визначило період проведення іспитів. Основна сесія НМТ у 2024 році відбудеться з 14 травня по 25 червня.

Таким чином, випускники 11 класів відзначають випускний в останню суботу червня або наступну суботу після завершення НМТ, тобто у період приблизно з 25 по 30 червня.

Щодо випускного для учнів 9 класів, він зазвичай відбувається раніше — середина червня, приблизно з 10 по 21 числа. Але кожен навчальний заклад встановлює свою дату випускного самостійно, тому можливі відмінності у датах навіть в межах одного міста.

Коли останній дзвоник у Києві та області

Під час брифінгу щодо закінчення навчального року на Київщині заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко розповіла, що у 66 громадах Київщини свято Останнього дзвоника відбудеться до 31 травня. Інші освітні заклади в цих громадах завершать навчання до 7 та 14 червня відповідно. Цей термін продовжили через довші канікули взимку.

Освітнім установам у Київській області рекомендовано утриматися від проведення шумних масових заходів під час завершення навчального року та випускних вечорів.

Редактор: Альона Дука Читати далі