Керівниця Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська в інтерв'ю Radio NV жорстко розкритикувала пропаганду про «два-три тижні і каву у Криму», наголосивши, що вона завдала значної шкоди.

«Довгий час суспільство заколисували пропагандою. Я вважаю, величезну шкоду завдала ця машина пропаганди, яка об'єднувала дуже багатьох, на жаль, псевдожурналістів, блогерів, псевдоекспертів — цей умовний колективний Арестович, — коли постійно йшлося про умовні „два-три тижні і кава у Криму“. Це насправді дуже зашкодило», — заявила Берлінська в ефірі Radio NV.

Відео дня https://www.youtube.com/watch?v=DZHP6wbP0Ns&t=2s

Вона пояснила, що через цю пропаганду люди не вивезли своїх дітей та хворих старих батьків і потрапили в окупацію, повіривши, що війна закінчиться за лічені місяці.

Читайте також: Юрій Бутусов Юрій Бутусов Сім найчастіших запитань про війну

«І також це заколисало — „віримо в ЗСУ, молимося за ЗСУ, це якісь суперлюди і вони зараз виграють війну“. Це так не працює. Це такі ж люди, які просто одягнені в форму, в яких дуже важке щоденне життя. Війна — це щоденна важка робота. Вони виснажені, втомлені, їх потрібно міняти, їм потрібен відпочинок, ротація, якась можливість передихнути», — додала керівниця Центру підтримки аеророзвідки.

Берлінська наголосила, що, на її думку, найкраща комунікація зараз — це чесна комунікація до всього суспільства, що війна надовго, а не на два-три тижні,

Прогнози того, скільки триватиме війна Росії проти України

У квітні військовий аналітик Ігаль Левін в ефірі Radio NV заявив, що Росія розраховує, що може ще воювати проти України півтора року.

Читайте також:
Воїни ЗСУ (Фото:Сухопутні війська/Telegram) Понад 70% українців згодні, що влада має шукати дипломатичний шлях завершення війни з РФ — опитування КМІС

У січні політолог Володимир Фесенко заявляв, що швидке визволення України ніколи не було метою США.

Керівник досліджень Міжнародного центру оборони та безпеки (Таллінн, Естонія) Томас Єрмалавічус у січні заявляв про існування плану того, яу Україні перемогти Росію у 2025 або, найпізніше, у 2026 році.

У грудні 2023 року високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявляв. що Європа має готуватися до високоінтенсивної та тривалої війни в Україні, оскільки російський диктатор Володимир Путін продовжуватиме бойові дії до «остаточної перемоги».

У вересні 2023 року генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що швидкого припинення війни в Україні не буде, тому Альянс має готуватися до тривалого конфлікту.

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції 19 грудня 2023 року заявив, що ніхто з українських військових або західних союзників не знає відповіді, коли закінчиться війна в Україні.

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі