Михайло Федоров

Михайло Федоров

Віцепрем'єр-міністр України, міністр цифрової трансформації

Україна має всі шанси очолити тренд упровадження штучного інтелекту. Ми можемо бути попереду інших країн саме завдяки нашій гнучкості

Уперше надруковано у журналі NV за квітень 2024 року. Републікацію заборонено

Штучний інтелект — це про швидкість, зміни, оптимізацію, автоматизацію рутини, створення нових індустрій для самореалізації мільйонів людей. Технології ШІ вже інтегруються в різні сфери життя та пришвидшують виконання рутинних завдань.

Відео дня

Наприклад, я використовую ChatGPT як асистента. Він може знаходити та аналізувати інформацію. Тож даю йому запит, припустімо, про те, чим корисна платформа Palantir у США, і ставлю завдання: сформувати відповідь у таблицю. Або ж порівняти досвід інших країн в освіті, знайти цікаві дані, систематизувати їх і структурувати.

Ще один мій кейс із ШІ — аналіз коментарів. Нещодавно запитав у Telegram-каналі, яких сервісів не вистачає українцям в Дії та який досвід взаємодії з державою вони хотіли б перенести в застосунок. Отримав понад 900 повідомлень. Далі попросив ШІ проаналізувати їх, а структуровані готові відповіді — надіслав команді.

Читати далі