Міністерство державної безпеки Китаю заявило, що британська секретна розвідувальна служба MI6 завербувала подружню пару китайських посадовців для збору важливої інформації, пов’язаної з урядом країни.

Про це повідомляє Reuters.

Міністерство заявило, що справа проти двох шпигунів перебуває на стадії подальшого розслідування.

Як пише агенція, китайські правоохоронці заявили, що шпигун, на прізвище Ван навчався у Великій Британії у 2015 році за програмою обміну, де його завербувала MI6.

Відео дня Читайте також:
Велика Британія (Фото:REUTERS/Toby Melville) Контррозвідці Британії МІ5 наказали зосередитися на шпигунах з Ірану, Китаю та РФ — The Telegraph

Зазначається, що Ван, який мав «сильне прагнення до грошей», погодився працювати консультантом на неповний робочий день з високою винагородою, а згодом став шпигувати на користь Британії. Після підготовки Вангу наказали повернутися до Китаю для збору важливої інформації.

У МДБ Китаю також наголошують, що MI6 також переконала Вана завербувати свою дружину Чжоу, яка працювала в «ключовому урядовому підрозділі», пообіцявши їй подвійну винагороду. Зазначається, що вона погодилася на цю пропозицію.

Редактор: Микита Днєпровський Читати далі