Печерський суд Києва дійшов висновку, що колишній заступник голови Нацполіції Дмитро Тишлек отримував цінні подарунки у вигляді безоплатного проживання в розкішних будинках, які йому не належали, абсолютно законно.

Про це повідомляє Bihus.Info.

Журналісти нагадали, що раніше НАЗК викрило Тишлека та скерувало адмінпротокол щодо порушень ексзаступника голови до Печерського райсуду Києва. За їхніми даними, він користувався столичною квартирою на Печерську площею понад 140 кв. м, яка належала відомому ідеологу проєкту Велике будівництво Юрію Голіку. Повідомляється, що експоліцейський «зекономив» на оренді 617 тисяч гривень, що вважається незаконним подарунком.

Відео дня

Також НАЗК стверджує, що Тишлек отримав від знайомої ще один незаконний подарунок у вигляді безоплатного проживання в приватному будинку під Києвом площею понад 320 кв. м, що становить ще 225 тисяч гривень неоплаченої оренди. Маєток належить Наталії Нечепоренко, чия родина є бізнес-партнерами російського кримінального авторитета Андрія Іманалі.

Однак у суді справа розвалилася, зазначають журналісти. Щодо будинку Нечепоренка під Києвом, суд дійшов висновку, що правоохоронець там не жив.

Також суд вирішив, що визначити вартість оренди квартири Голика не є можливим, натомість є докази, що Тишлек, за власні кошти обставив квартиру на 910 тисяч гривень, тоді як НАЗК це облаштування оцінило лише у 130 тисяч. Тобто нібито таким чином експоліцейський заплатив за оренду, дійшов висновку суд. Тишлек пояснив появу в нього такої суми тим, що його дружина позичила 4,5 мільйона гривень у своєї матері, яка живе в Росії.

Читайте також:
Колишній топ-співробітник Банкової займатиметься інформаційною кампанією Сил оборони (Фото:Офіс президента) Це офіційно: Тимошенко повернувся. Колишній заступник голови ОП Єрмака отримав нову посаду в несподіваному місці

Рішення, за даними журналістів, ухвалила суддя Печерського суду Світлана Гречана, яка донедавна була одружена зі співробітником Національної поліції. У сім'ї судді журналісти нарахували нерухомості на 14 млн гривень, про яку в деклараціях Гречаної нічого не сказано. Bihus.Info підкреслює, що саме ця суддя раніше «поховала» справу колишнього заступника глави Офісу президента Кирила Тимошенка, якого також підозрювали в отриманні незаконних подарунків.

26 жовтня Bihus.info опублікували розслідування про Тишлека. У його дружини знайшли російський паспорт. За даними журналістів, сам Тишлек орендував житло в російського бізнесмена і безкоштовно «підживав» у партнера російського кримінального авторитета.

1 листопада комісія МВС почала перевірку після публікації ЗМІ. За словами глави міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, Тишлек сам тоді подав заяву до ДБР, у якій попросив ретельно розібратися в тому, що було викладено в журналістському розслідуванні.

Читайте також: Олена Шуляк Олена Шуляк Як протидіяти корупції при відновленні країни

15 грудня ЗМІ повідомили, що Тишлек 29 листопада повернувся до роботи, а розслідування Нацполіції «не виявило підстав для звільнення». Його відсторонювали з 28 жовтня по 28 листопада. 19 грудня Тишлек заявив, що написав рапорт про звільнення.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі