Печерський райсуд Києва наклав арешт на нерухомість Романа Гринкевича в центрі Праги.

Про це повідомляє видання NGL.media та Investigace.cz.

Журналісти з’ясували, що Гринкевич-молодший, якого підозрюють у розкраданні грошей на закупівлях для Міноборони, є власником квартири площею 90,8 кв. м. на п’ятому поверсі ЖК Marina Island, що розташований на березі Влтави в центрі столиці Чехії.

Відео дня Читайте також:
Кадри затримання Гринкевича (Фото:Офіс генпрокурора) Хабар у 500 тисяч доларів: ДБР завершило розслідування однієї зі справ Гринкевича

За даними ЗМІ, квартиру в Празі Роман Гринкевич купив у березні 2018 року за 8,9 млн чеських крон (на той момент близько 11,2 млн грн).

«З договору купівлі-продажу випливає, що він як власник квартири є співвласником усього житлового комплексу та землі під ним», — ідеться в матеріалі.

Справи Гринкевичів

Львівському забудовнику, бізнесмену Ігорю Гринкевичу повідомили про дві підозри.

Перша стосується епізоду, коли він нібито хотів дати хабар одному з керівників ДБР у 500 тис. доларів. Суд відправив його під варту з альтернативою у вигляді застави в розмірі понад 420 млн грн.

У другій йдеться про створення злочинної організації для протиправного заволодіння бюджетними коштами. Для цього, за даними слідства, Гринкевич уклав договори з Міноборони на постачання неякісного військового одягу. Це, як оцінюють правоохоронці, завдало бюджету України збитків на майже мільярд гривень. За це загрожує до 12 років в’язниці.

Гринкевич був одним із найбільших постачальників Міноборони. Правоохоронці з’ясували, що підконтрольні йому підприємства, які постачали одяг ЗСУ, раніше займалися будівництвом і не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речей для потреб Міноборони.

Міністерство оборони України 17 січня розірвало останній контракт із Гринкевичем.

Ігор Гринкевич формально володіє однією фірмою, яка мала контракти з Міноборони.

22 січня сина бізнесмена — Романа Гринкевича затримали в Одесі під час спроби незаконного перетину кордону. Цього ж дня Печерський райсуд Києва відправив його під варту. Йому інкримінують участь у злочинній організації та шахрайство в умовах воєнного стану. Він п’ятий фігурант справи про злочинну організацію, яка поставила ЗСУ неякісний одяг на суму близько 1 млрд грн. Чотири інших підозрюваних, зокрема Ігор Гринкевич, також перебувають під вартою.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі