Перші три українські агропідприємства отримали компенсацію вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняних виробників у розмірі 25% на загальну суму 220 тис. грн.

Про це, як йдеться в повідомленні на сайті Мінекономіки, заявила перший віцепрем'єр-міністр України — міністр економіки Юлія Свириденко. «Підприємства працюють у Дніпропетровській, Тернопільській та Черкаській областях. Загальна вартість придбаної ними сільгосптехніки становить 880 тис. грн. Зокрема, агрокомпанії купили тракторний напівпричіп, виготовлений ТОВ СПД Петров, польовий коток від ТОВ Сервіс-Трактор та ротаційну борону навісну гідравлічну, виготовлену ТОВ Агро пром сфера», — процитувала її слова прес-служба Міністерства економіки.

Відео дня Читайте також: Ігор Гуменний Ігор Гуменний Зроблено в Україні. Що далі?

У міністерстві нагадали, що для отримання 25% компенсації вартості придбаної техніки або обладнання, агровиробник має обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку і підтверджувальні документи.

Наразі до переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, включено 6691 номенклатурну позицію техніки та обладнання 64 українських виробників. Список постійно оновлюється відповідно до заявок, які надходять до міністерства. Участь у програмі бере 31 банк.

Раніше повідомлялося, що держбюджет-2024 передбачає 45 млрд грн на різні програми підтримки бізнесу, однак станом на 16 березня 2024 року програма кешбеку серед них була відсутня. Крім того, за найбільшою з держпрограм — часткової компенсації відсоткової ставки 5−7-9% — борг уряду, за даними ЗМІ, становив близько 7 млрд грн.

Заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма заявив, що державна програма кешбеку «Купуй українське» на 100% готова, але її буде презентовано після 28 березня.

9 квітня 2024 року стало відомо про те, що в Україні відновлено державну програму підтримки українського машинобудування. Перші 964 найменувань с/г техніки внесено наказом Міністерства економіки до держреєстру програми Кешбек 25% на аграрну техніку. Редактор: Олена Коваленко Читати далі