Командирів і керівників підрозділів Збройних сил України зобов’язали погоджувати тези до коментарів, блогів та інтерв'ю з Управлінням стратегічних комунікацій ЗСУ, повідомляє Детектор медіа.

Видання ознайомилося з відповідним наказом, правдивість якого підтвердили два джерела, причетних до роботи в комунікаційних підрозділах ЗСУ.

Згідно з документом, командирів і начальників структурних підрозділів Сил оборони, а також військових навчальних закладів, установ і організацій зобов’язали погоджувати тези інтерв'ю, а також брифінгів, блогів, коментарів «щодо застосування ЗСУ» з Управлінням стратегічних комунікацій.

Відео дня

Наказ стосується, зокрема, керівників (командирів, начальників) структурних підрозділів Апарату головнокомандувача ЗСУ, Генштабу ЗСУ, органів військового управління, з'єднань, військових частин, вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, установ та організацій ЗСУ, інших складових Сил оборони.

Читайте також:
Наталія Гуменюк (Фото:hromadske) Гуменюк перевели на посаду, яка не пов’язана з комунікацією з медіа — Стратком

У наказі також ідеться про те, що відповідні матеріали, разом із протоколом засідання експертної комісії з питань таємниць, не пізніше, ніж за три доби до публікації, треба направляти на розгляд на адресу електронної пошти Страткому ЗСУ.

Діяльність експертної комісії з питань таємниць регулюється постановою Кабміну України від 18 грудня 2013 року № 939 про Порядок організації та забезпечення режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях.

За даними джерел видання, наказ про необхідність організації затвердження тез інтерв'ю, брифінгів, блогів і коментарів військових було нещодавно підписано. При цьому сам документ був підготовлений Страткомом давно.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі