Нардепка депутатка Мар’яна Безугла знову критикує головнокомандувача, цього разу Олександра Сирського, звинувачуючи його зокрема в «ігноруванні критичних проблем». Політолог Ігор Рейтерович в ефірі Radio NV прокоментував дописи нардепки.

«Я бачив, до речі, скрін: чотири місяці назад одне [писала], а сьогодні зовсім інше. Причому ключова фраза у тому, що вона написала, — „стало ще гірше“. Тобто вона практично визнає, що попередні кадрові рішення призвели до погіршення ситуації», — зазначив Рейтерович.

Відео дня Читайте також:
Безугла обурилась тим, що українці на Великдень демонструють у соцмережах домашній затишок та паски (Фото:Мар’яна Безугла via Facebook) «Ви не ***їли?» Безугла «привітала» українців з Великоднем

Він вважає, що у цьому випадку не треба шукати політичний підтекст або людей, які за нею стоять:

«Може бути так, що це її думка. Вона почала жити в цьому і вона діє по принципу такої критики, особливо не намагаючись знайти якісь інші варіанти. Але цікаве інше. Там була в неї ще фраза, що „я кілька місяців непублічно зверталася і вимагала якихось непублічних звітів“. От з цього треба починати: що це взагалі за історія?».

Політолог натякає, що Безугла просто повірила у власну всесильність.

Нардепка Мар’яна Безугла критикувала тодішнього головнокомандувача Валерія Залужного. Вона заявляла що військове командування України «має піти», оскільки воно не надало «жодного плану задуму на 2024 рік».

Тоді у пресслужбі партії Слуга народу відреагували на заяву нардепки, заявивши, що Безугла сама відповідає за свої слова.

Після серії дописів Безуглої з критикою Валерія Залужного 5 січня її рекомендували відкликати з посади заступниці голови комітету Ради з національної безпеки.

11 січня Безугла повідомила, що написала заяву на вихід із фракції та партії Слуга народу і її заяву прийняли.

16 січня Верховна Рада відмовилася виносити на розгляд постанову про звільнення Безуглої з посади заступниці голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

6 лютого Безуглу виключили з партії Слуга народу. Голова партії Олена Шуляк задовольнила заяву Безуглої.

Редактор: Анастасія Созонова Читати далі