Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що знайшла в секторі Гази тіло Рона Біньяміна, якого взяли в заручники бойовики ХАМАС під час нападу на Ізраїль 7 жовтня, пише BBC у суботу, 18 травня.

53-річного ізраїльтянина знайшли поруч з останками ще трьох осіб, яких упізнали 17 травня: Шані Лук, Аміти Бускіли та Іцхака Гелернтера.

Відомо, що Біньямін 7 жовтня брав участь у груповому велопробігу недалеко від кордону із сектором Гази — біля кібуца Беєрі. Коли він почув сирени, він вирішив розвернутися і вирушити додому. Він встиг поговорити зі своєю дружиною і залишити повідомлення доньці, пише The Times of Israel.

Відео дня

7 жовтня бойовики ХАМАС під час вторгнення до Ізраїлю вбили приблизно 1200 осіб і взяли в заручники 252 людини, багатьох із яких — викрали і вбили під час фестивалю Supernova.

Читайте також: Розширення операції в Рафаху поставить під загрозу заручників — ізраїльські ЗМІ

Близько 125 заручників, викрадених ХАМАС 7 жовтня, залишаються в Газі після того, як 105 мирних жителів було звільнено з полону під час тижневого перемир’я наприкінці листопада, а до цього було звільнено чотирьох заручників. Військові врятували трьох заручників живими, також було виявлено тіла 15 заручників, зокрема трьох, помилково вбитих військовими, пише The Times of Israel.

Армія оборони Ізраїлю підтвердила смерть 37 осіб, яких все ще утримує ХАМАС, посилаючись на нові розвіддані. Ще одну людину вважають зниклою безвісти з 7 жовтня, її доля поки невідома.

17 травня ЦАХАЛ знайшов тіла заручників Іцхака Гелерентера, Аміти Бускіли і Шані Лук в секторі Гази, яких було взято в полон на фестивалі Supernova. В Ізраїлі заявили, що бойовики вбили всіх трьох на фестивалі і відвезли тіла в сектор Гази.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі