У неділю, 5 травня, у Мальме, відбулося офіційне відкриття 67-го конкурсу Євробачення 2024. Учасники музичного конкурсу пройшлися бірюзовою килимовою доріжкою.

Читайте також: Євробачення 2024. Коли і де дивитися онлайн-трансляцію в Україні

Представниці України Alyona Alyona та Jerry Heil з’явилися на відкритті у стильних образах від українського бренду LITKOVSKA. Костюми доповнюють меседжі, з якими артистки беруть участь у конкурсі — об'єднання та відновлення. Триває збір коштів на відновлення Великокостромської гімназії у Дніпропетровській області (спільно з UNITED24, Visa та Ошадбанком), яка була зруйнована внаслідок російського ракетного удару. Щоб відновити навчальний заклад, потрібно 10 мільйонів гривень.

Відео дня

Alyona Alyona та Jerry Heil розповіли про задум символічно поєднати свої образи з головним меседжем. «Ми маємо не тільки донести всій Європі, що українська пісня має величезний шлях і з кожним роком стає все потужнішою і вагомою у світі, а й говорити про необхідне у важкі для нас часи. Обʼєднавшись ми прагнемо відбудувати зруйновану ворогом Великокостромську гімназію у Дніпропетровській області, аби якнайшвидше учні повернусь до місця, де є чудове минуле і не менш чудове майбутнє. Ми обʼєднані, і кожен з нас має наближати нашу перемогу — музикою, словом, діями! Саме тому ми обрали символом нашої місії ключ — як ніби ознака фантомного дому, який людина все ще відчуває, але вже ніколи туди не повернеться. Але все матеріальне можна відбудувати! І ми закликаємо зробити це разом — заради спільного мирного майбутнього», — прокоментували артистки.

Лілія Літковська висловилася про символізм костюмів: «З початку війни тисячі й тисячі українців втратили свої домівки, але є дещо, що завжди залишається з нами — і це невидимий зв’язок із рідним домом, нашим корінням та батьківщиною, який ніщо та ніхто не в змозі зруйнувати. Ключі в образах, створених для Jerry Heil та alyona alyona, символізують саме цю прив’язаність до рідної домівки, що закарбована в нашому серці, де б ми не були, і саме вона стане ключем до відновлення, відбудови та повернення нашого дому».

TT News Agency/Jessica Gow via REUTERS Фото: TT News Agency/Jessica Gow via REUTERS instagram.com/thejerryheil Фото: instagram.com/thejerryheil instagram.com/thejerryheil Фото: instagram.com/thejerryheil

Як раніше повідомлялося, після другої репетиції на сцені в Мальме в Alyona Alyona і Jerry Heil зросли шанси на перемогу. Українські артистки вже посідають не четверте місце в рейтингу букмекерів щодо переможця музичного конкурсу, а третє. Імовірність їхньої перемоги оцінюють у 14% (було 10%).

Alyona Alyona і Jerry Heil виступлять у першому півфіналі Євробачення 2024. У міжнародному пісенному конкурсі Євробачення 2024 візьмуть участь 37 країн. Перший півфінал відбудеться 7 травня. У півфіналі візьмуть участь п’ятнадцять країн. Другий півфінал відбудеться 9 травня і в ньому виступлять шістнадцять країн. Фінал конкурсу відбудеться 11 травня за участю 26 країн: по 10 країн з кожного півфіналу, країни Великої п’ятірки (Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія, Італія та Франція) і країна-господиня — Швеція.

Читайте також: «Комок став у горлі». Марія Бурмака оцінила номер Alyona Alyona і Jerry Heil для Євробачення 2024 Редактор: Оксана Ткаченко Читати далі