Мережа будівельних гіпермаркетів Епіцентр запустила ще один елемент своєї нової бізнес-стратегії — власні ТРЦ зі сторонніми орендарями.

Як йдеться в матеріалі Forbes, наразі компанія доробляє концепцію третього поверху у своєму львівському ТЦ, також цьогоріч планує запустити два ТРЦ у Київській області. У нових об'єктів буде власна назва, а не Епіцентр.

Відео дня

Зазначається, що для цих проєктів Гереги найняли на посаду керівниці департаменту розвитку ТРЦ колишню топменеджерку консалтингових компаній Cushman & Wakefield та JLL Катерину Весну. В її портфоліо відомі ТРЦ: ЦУМ, Victoria Gardens, Spartak, Проспект, Караван.

Читайте також:
Відправити та отримати посилки Meest тепер можна в центрах видачі замовлень Епіцентру (Фото:Meest ПОШТА) За партнерства з Meest. У центрах видачі замовлень Епіцентру українцям надаватимуть додаткову послугу

Один з ТРЦ зі сторонніми орендарями, площею 53 тис. м кв, будують на місці Нової лінії у Чабанах. Його назва — Green Gallery і крім стандартного набору магазинів Епіцентру, там буде розважальний центр, а 9000 кв. м площ буде віддано під оренду. Ще один торговельний центр площею 97 тис. кв. м будують замість зруйнованого Епіцентру в Бучі. Він отримав назву Bucha Gallery і має 15 тис. кв. м для сторонніх орендарів.

На думку голови Асоціації ритейлерів України Андрія Жука, рішення відмовитися від однакової назви є правильним. «Так їх сприйматимуть не як один великий Епіцентр, а на рівні з Ocean Plaza чи Victoria Gardens… Герегам потрібно розібратися, чи вони ритейлери, чи девелопери. Якщо за концепцією ТРЦ в тебе є побутова техніка, то треба винести лот на відкритий ринок і там обрати найкращого орендаря, а не лише свого», — каже він. Жук пояснює, що Епіцентру наразі потрібні успішні кейси, адже в багатьох гравців ринку є побоювання йти на його площі.

Орендарі, які пропонують категорії товарів, уже наявних в Епіцентрі, представлять їх в іншому ціновому сегменті або з більш широкою товарною лінією, каже Катерина Весна. Керівниця департаменту розвитку ТРЦ запевняє, що наповнення сторонніми орендарями йде за планом. За підписаними попередніми договорами в ТРЦ Green Gallery, відкриття якого заплановано на липень, зайнято вже 72% площі галереї, а в ТРЦ Bucha Gallery — 47% (грудень 2024-го).

Група компаній Епіцентр об'єднує торговельні мережі Епіцентр та Нова лінія, інтернет-магазин epicentrk.ua, агрохолдинг Епіцентр-Агро, заводи з виробництва керамічної плитки Epicenter Ceramic Corporation, деревообробне підприємство ЦБМ Осмолода, логістичні потужності та інші активи.

Станом на 8 квітня 2024 року роздрібна мережа групи компаній об'єднувала 72 торгових об'єкти під брендами Епіцентр та Нова Лінія.

Раніше NV писав про те, що Епіцентр запустив власну мережу поштоматів.

Також повідомлялося, що Епіцентр запускає власну мережу парків розваг.

Окрім того Епіцентр запустив мережу магазинів, які конкуруватимуть з АТБ.

Раніше повідомлялося, що мережа АТБ планує у 2024 році відкрити 60 нових магазинів.

Також повідомлялося, що мережа Сільпо відкрила чотири магазини в оригінальному тематичному оформленні.

16 січня стало відомо, що мережа Auchan закриває два гіпермаркети в Україні.

Співвласник мережі Епіцентр Олександр Герега заявив, що планує довести кількість магазинів до 500 протягом наступних 20 років (до великої війни — 75 торгових точок).

Редактор: Олена Коваленко Читати далі