Спецслужби країни-агресора Росії готують нову інформаційно-психологічну операцію, направлену на дискредитацію української розвідки. На неї планують витратити 15 мільйонів доларів, повідомляє пресцентр Головного управління розвідки Міноборони України у п’ятницю, 7 червня.

Російська агентура, за даними ГУР, вже отримала вказівки поширити у медіапросторі України і західних держав відповідні матеріали. Йдеться про статті та «фільми», у яких, зокрема, планують розкрити дані співробітників ГУР МО України, задіяних у бойовій роботі спецпідрозділів Сил оборони.

Відео дня

Нова ІПСО, на думку росіян, має дискредитувати військове керівництво країни, зокрема — українські бойові спецпідрозділи, а також заблокувати роботу відомств, які залучені до бойових завдань, та посилити суспільну напругу в Україні.

Читайте також: Росія проводить серйозну кампанію зі зриву мобілізації в Україні — Міноборони

Інформація ГУР про російські ІПСО — що відомо

10 травня у ГУР заявили, що очікується новий виток російських ІПСО одночасно з посиленням наступу на фронті. Росіяни можуть використовувати для вкиду і провокацій масові заходи. Цілями для РФ є не лише військові об'єкти, а й цивільна інфраструктура.

Читайте також:
Представник ГУР Андрій Юсов (Фото:Military media center / Facebook) Російська спецоперація Майдан-3 досі триває, проте без «бажаного ефекту» — ГУР

23 травня розвідка повідомила, що Росія готує на липень 2024 року нові ІПСО із використанням теми падіння військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

Центр протидії дезінформації попереджав, що РФ планує активізацію інформаційно-психологічних операцій (ІПСО), спрямованих на поширення інформації про нібито відкриття другого фронту Білоруссю.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі