Що відомо про теракт на Олімпіаді 1972 року, чи можуть західні експерти помилятися та які виклики чекають на українські ЗМІ у майбутньому — NV представляє добірку найкращих подкастів минулого тижня.

«Ми занадто сліпо довіряємо тому, що пишуть західні медіа про війну й не зважаємо на наші офіційні джерела», — Іван Киричевський

Експерт українського військового порталу Defense Express Іван Киричевський розповів про те, чи можуть імениті журналісти авторитетних західних видань помилятися, чи варто републікувати новини й прогнози щодо війни з російських «ліберальних» джерел та як діалог експертів і журналістів може допомогти обʼєктивніше висвітлювати воєнні події.

Відео дня

Тетяна Трощинська про страхи влади, свободу слова під час війни і проговорення втрати

Гостя 14 випуску проєкту Що далі? — журналістка, радіоведуча, медіаекспертка Тетяна Трощинська. Цьогоріч Тетяна Трощинська стала лауреаткою журналістської Премії імені Ґонґадзе, що покликана підтримати журналістів, які працюють, дотримуючись професійних принципів і цінностей, сприяють впровадженню ліберальних реформ в Україні, а також відкривають нові можливості для медіасередовища.

Чому важливо розуміти різницю між блогером і журналістом, яких знань бракує нинішнім випускникам журналістики і як це вирішити, та якими є майбутні виклики українських ЗМІ — слухайте в інтерв'ю.

Теракт на мюнхенській Олімпіаді 1972 року. Згадуємо перед Олімпіадою 2024

Париж готується приймати Олімпіаду влітку 2024 року. Але окрім підготовки до спортивної події, місто готується до можливих терактів. Подібне вже траплялось, у 1972 року страшний теракт стався у Німеччині на Олімпіаді у Мюнхені: 8 палестинських терористів вбили двох членів збірної Ізраїлю, а потім узяли у заручники ще 9 осіб.

Хто Девід Лінч укрліт? | Розмова з Романом Малиновським

Ведучі подкасту занурюються у видуманий ніжний світ Володимира Винниченка (1880−1951) і його новелу Момент. Разом з українським письменником та арт-директором видавництва Вавилонська бібліотека Романом Малиновським розбирають, як автор законодавчих проєктів опинився у шкільній програмі з української літератури? Чому сюжет Моменту можна переповідати довше, ніж читати ті три сторінки тексту? І яким чином ці три сторінки тексту можуть знов закохати вас у літературу?

«Дай лапу — це взагалі ні про що»: Як побудувати стосунки з собакою, а не просто навчити командам?

Для того, щоб комфортно жити у соціумі та бути комфортними для соціуму, собаки, так само як і люди, потребують виховання. На жаль, доволі поширеною є історія, коли люди або не виховують своїх собак, або роблять це не зовсім правильно (часто, завдаючи фізичного та емоційного насильства) і потім думають що у поганій поведінці винний собака.

Ведучі подкасту Лапи, вуха, хвіст розповіли про виховання собак та про те, чому воно не зводиться до фрази «дай лапу», про спеціалістів, до яких треба звертатися та про ситуації, коли кінолога не достатньо. Про харчування та про те, чому собаці не дуже підходить зварена вами рисова каша з курячою печінкою. А також про медичні процедури, вакцини та обробки, без яких вашому песику буде не дуже комфортно жити.

Редактор: Каріна Пасічник Читати далі