Чим демографічна стратегія може допомогти Україні, про що Маша Єфросиніна говорила зі своїм чоловіком в інтерв'ю та чому більшість братців Кремля — кримські татари — NV представляє добірку найкращих подкастів минулого тижня.

Демографічна стратегія: чим допоможе і як її не провалити

Українська демографія була не дуже радісною темою ще задовго до широкомасштабної війни. Народжуваність поступово скорочувалася. Проте з 2022 року демографічні проблеми загострилися. В Міністерстві соціальної політики вирішили не зітхати, а розробити документ — Демографічну стратегію. У цьому епізоді ведучі розбираються, чим ця стратегія має допомогти і як зробити її справді ефективною.

Відео дня

Бранці Кремля

У епізоді обговорюють Бранців Кремля, більшість з яких це кримські татари. У Криму підтверджено 218 незаконно ув‘язнених, з яких 134 кримські татари. Батько Наджіє — Казим Аметов у 2017 році був незаконно ув’язнений за так званою «справою Веджіє Кашка», а героїня Мумінє Салієва після арешту чоловіка змушена сама виховувати чотирьох неповнолітніх дітей, які психологічно і фізично постраждали від обшуків ФСБ і арештів свого батька.

Квиток на Марс — #1 Тимур Хромаєв: Він, вона, війна

Новий проєкт Маші Єфросиніної, у центрі якого — відвертий діалог із чоловіками. З ними ведуча обговорюватиме теми, які хвилюють кожного: від вічних питань до актуальних подій та від особистих переживань до суспільно важливих тем. Героєм першого подкасту став військовий і чоловік Маші Єфросиніної Тимур Хромаєв.

Мої гроші — то мої, а твої — наші. Початок сімейного сезону

Як бути, коли людина не сама, а з партнером, коли вже є сім'я чи навіть діти. Витрати зростають, фінансові цілі стають масштабнішими, розмови про гроші іноді перетворюються на суперечки.

Разом з фінансовою експерткою Галиною Тритяк ведучі спробують розібратись із сімейним бюджетом. Але оскільки сім'ї бувають різними, вони запросили одразу чотири пари, щоб допомогти їм досягнути своїх дуже різних фінансових цілей.

Валентин Глушко — один з авторів радянсько-українського космічного дива. Цей епізод про нього

Всі знають Сергія Корольова, та у цьому епізоді ведучі розповідають про видатного українського інженера, співавтора космічного дива — Валентина Глушка. А ще на його прикладі показують, як радянська система давила таланти і забирала у своєї ж країни можливості для розвитку.

Редактор: Каріна Пасічник Читати далі