Автор: Анастасія Печенюк

З оновленням операційної системи для iPhone до версії iOS 18 користувачі отримають змогу генерувати смайли за допомогою штучного інтелекту.

Вже наступного місяця відбудеться довгоочікувана подія Apple WWDC, на якій компанія має презентувати оновлену операційну систему для iPhone iOS 18. Очікується, що ОС буде прокачана значною кількістю функцій та інструментів зі штучним інтелектом.

Відео дня

Зокрема, як повідомляє відомий інсайдер Марк Гурман з Bloomberg, презентують програмне забезпечення, яке може створювати персоналізовані смайли на основі того, що користувачі надсилають.

Також на івенті, що розпочнеться 10 червня, компанія, ймовірно, оголосить про співпрацю з творцем ChatGPT, компанією OpenAI. В рамках цієї співпраці компанії, ймовірно, додадуть новий функціонал до браузера Safari, голосового помічника Siri. Можливо, з’являться нові інструменти для редагування зображень та транскрибування голосових записів у текст.

Раніше NV Техно писав, що стало відомо про переговори Apple з кількома великими гравцями на ринку ШІ-послуг. Крім OpenAI і Google серед потенційних партнерів називали також Anthropic. Apple також працює над власною моделлю штучного інтелекту, яка оброблятиме запити користувачів безпосередньо на пристрої. Однак поки ці розробки, за чутками, ще не достатньо розвинені.

Читати далі