Полковника Наталію Гуменюк звільнили з посади заступника начальника управління комунікацій ОК Південь і перевели на посаду, не пов’язану із взаємодією з медіа.

Про це повідомляє пресслужба Управління стратегічних комунікацій.

Там уточнили, що Гуменюк було призначено на посаду в іншому органі військового управління.

«Ця діяльність не пов’язана із взаємодією з медіа», — ідеться в повідомленні.

Відео дня

Інших деталей Стратком не розкрив.

Читайте також:
Дмитро Плетенчук (Фото:Скриношот відео Ukraine Media Center Odesa) Сили оборони Півдня пояснили, чому росіяни стали менше атакувати Одесу

Раніше Гуменюк у коментарі Детектор медіа повідомляла, що отримала посаду в оперативному командуванні Південь.

«Я зараз перебуваю на посаді заступника начальника управління комунікацій Оперативного командування Південь. До моїх повноважень входить усе, що стосується комунікацій ОК Південь», — сказала Гуменюк.

Цю інформацію також підтвердили у Страткомі, однак уточнили, що пізніше її призначили на іншу посаду.

Звільнення Наталії Гуменюк — що відомо

19 квітня Генеральний штаб ЗСУ виключив із Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня полковника Наталію Гуменюк. Замість неї призначили Дмитра Плетенчука.

До цього майже сотня журналістів і представників ЗМІ звернулася до військового керівництва з вимогою замінити начальницю об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня полковника Наталю Гуменюк через «заборону висвітлювати воєнні злочини РФ у зоні її відповідальності».

Журналісти зазначили, що їм забороняли в'їзд до Херсонської області в день підриву Каховської ГЕС. Вони додали, що тоді «світові ЗМІ заполонили посилання на свідчення російських „воєнкорів“, адже від нас інформація майже була відсутня».

У відповідь Гуменюк заявила, що в заяві медійників «вказані факти без жодного доказу».

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі