Олексій Бондарєв Керівник відділу NV Техно

Епоха нескінченних коміксів, сиквелів і приквелів потихеньку згортається. Успіхи деяких недавніх фільмів прямо говорять про те, що аудиторія скучила за справжнім оригінальним кіно. Про п’ять таких фільмів ми зараз і поговоримо.

2010-ті увійдуть в історію кіно як «епоха вторинності».

Вразившись успіхами кількох фільмів за коміксами другої половини 2000-х, великі голлівудські студії буквально злетіли з котушок.

Відео дня

Ціле десятиліття минуло під знаком коміксів, насамперед, звісно, у вигляді протистояння Marvel і DC.

Іншим домінуючим трендом минулого десятиліття стали сиквели і приквели. Продюсери відчули, що розвиток наявних франшиз пов’язаний з меншим ризиком, ніж інвестиції в абсолютно новий контент.

Звідси — цілий розсип «серіалів», якими нас пригощали рік за роком діячі «нового» Голлівуду.

Нескінченні Зоряні війни і Форсажі, Бетмени і Супермени, Вартові галактики і Чорні пантери, Аквамен і динозаври Юрського періоду, Фантастичні тварини… Список можна продовжувати.

У якийсь момент стало здаватися, що всі оригінальні сценаристи відтепер працюють тільки на телебаченні та стримінгових майданчиках, а свіжі історії мають шанс потрапити тільки в серіали.

Але ейфорія тривала недовго. Уже до кінця десятиліття популярність сиквелів почала йти на спад. Сталися перші епічні провали.

Читати далі