Автор: Власта Лазур

Біля територіальних центрів комплектування в багатьох містах України утворилися великі черги — військовозобов'язані годинами чекають, щоб оновити свої дані. Проблема не тільки у поганій організації роботи військкоматів, запевняв в ефірі Radio NV нардеп, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Він визнав недоліки у діяльності ТЦК, хоча, за його інформацією, «ці органи почали працювати більш інтенсивно — без вихідних і майже цілодобово в порядку чергування відповідних працівників».

Відео дня https://www.youtube.com/watch?v=kjrK3p-r8tY

«Щодо черг біля цих дільниць на сьогодні, то це, на мій погляд, пов’язано з тим, що громадяни, які вирішили оновити свої персональні дані, не зовсім до кінця зрозуміли всі положення закону. Ми неодноразово публічно акцентували увагу на тому, що можна оновити свої військові і облікові персональні дані не лише через фізичну появу у ТЦК, а також через Центр оновлення адміністративних послуг і дистанційно — через електроннЧерий кабінет», — сказав Веніславський.

Читайте також:
Український військовослужбовець (Фото:Генштаб ЗСУ / Facebook) У ТЦК зараз приходять люди, які впевнені, що їх не призвуть — член комітету з питань нацбезпеки

Він нагадав, що для повторного проходження військово-лікарської комісії тим, хто був раніше визнаний обмежено придатним, не обов’язково йти за направленням просто зараз.

«Ми встановили дев’ять місяців, тобто це необхідно зробити фактично до лютого 2025 року. І це достатньо гарний, тривалий проміжок часу для того, щоби всі без зайвих якихось черг це зробили», — наголосив депутат.

Новий закон про мобілізацію в Україні набуває чинності з 18 травня. Чоловіки віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані, незалежно від того, чи мають вони відстрочку, чи були визнані непридатними. Це вони мають зробити самостійно.

З минулого тижня біля ТЦК вишиковувалися черги тих, хто хотів оновити свої персональні дані якнайшвидше. У Києві чоловіки розповідали, що приїздять одразу після завершення комендантської години, однак співробітники центру не встигають впродовж робочого дня прийняти й половину відвідувачів.

Читати далі