Якщо ви хочете схуднути та відчути себе енергійним зранку, то ці сніданки саме для вас. Кожна порція цих страв містить щонайменше 6 грамів клітковини, яка допоможе довше почуватися ситими.

Ці ранкові страви не лише корисні і смачні, а й готують всього в три кроки. Вони неодмінно стануть вашими улюбленими, смачними та поживними основними стравами.

1. Смузі з малиною, персиком та манго: рецепт

Відео дня Фруктове смузі на сніданок (Фото: nblxer/depositphotos.) Фруктове смузі на сніданок / Фото: nblxer/depositphotos.

Цей рецепт здорового смузі точно має вам сподобатися. Використовуйте будь-які фрукти, горіхи та насіння, які вам найбільше подобаються, щоб зробити його особливо корисним і смачним.

Інгредієнти:

1 склянка заморожених шматочків манго

¾ склянки нежирного грецького йогурту

¼ склянки знежиреного молока

1 ч. л. ванільного екстракту

¼ стиглого персика, нарізаного скибочками

⅓ склянки малини

1 ст. л. нарізаного мигдалю, за бажанням підсмаженого

1 ст. л. несолодкої кокосової стружки, підсмаженої за бажанням

1 ч. л. насіння чіа

Читайте також:
М’ясо в «обгортках» — обід за дієтою DASH (Фото:bhofack2/depositphotos) Проти ожиріння та високого тиску. П’ять рецептів дієтичних обідів DASH: салати, сендвічі та не тільки

Спосіб приготування:

1. Змішайте манго, йогурт, молоко та ваніль у блендері. Подрібніть до однорідної маси.

2. Вилийте смузі в миску і додайте шматочки персика, малину, мигдаль, кокосову стружку та насіння чіа за смаком.

2. Шакшука (яйця-пашот у гострому томатному соусі): рецепт

Шакшука на сніданок (Фото: iaroshenko.marina.gmail.com) Шакшука на сніданок / Фото: iaroshenko.marina.gmail.com

Шакшука — це вегетаріанська страва з яйцями, приготованими в суміші томатів, цибулі, перцю та спецій. Її часто подають на сніданок або обід у Північній Африці та на Близькому Сході.

Інгредієнти:

2 ст. л. оливкової олії

2 склянки нарізаного червоного солодкого перцю

½ склянки нарізаної цибулі

2 ст. л. томатної пасти без солі

1 ч. л. копченої паприки

2 ч. л. подрібненого червоного перцю

3 склянки нарізаних помідорів

1 ч. л. меленого кмину

¼ ч. л. солі

4 яйця

½ склянки нежирного грецького йогурту

Нарізана свіжа петрушка

2 цільнозернових лаваша, розрізаних навпіл навхрест і підігрітих

Читайте також:
Яєчня по-азійськи. Фото ілюстративне (Фото:photoerngo/depositphotos) Неймовірно запашний. Як приготувати омлет по-азійськи — смакує із рисом або без

Спосіб приготування:

1. У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Додайте наступні п’ять інгредієнтів (через подрібнений червоний перець). Готувати 5−7 хвилин або поки цибуля не стане м’якою, періодично помішуючи. Додати помідори, кмин і сіль. Довести до кипіння, зменшити вогонь. Тушкувати 10 хвилин або поки помідори не почнуть розпадатися.

2. Зробити чотири заглиблення в томатній суміші. Розбити яйце в чашку для заварного крему або невелику миску і викласти в поглиблення. Повторити з рештою трьома яйцями. Тушкувати, накривши кришкою, 4−6 хвилин або поки білки повністю не схопляться, а жовтки не почнуть густіти, але не стануть твердими.

3. Полити йогуртом і посипати петрушкою. Подавати з лавашем.

3. Пікантна вівсянка з чеддером, капустою та яйцем: рецепт

Вівсянка з зеленню і яєчнею на сніданок (Фото: serezniy/depositphotos) Вівсянка з зеленню і яєчнею на сніданок / Фото: serezniy/depositphotos

Ви ще не куштували солону вівсянку? Це приємна зміна солодкого способу подачі вівсяної каші, до того ж ви отримуєте повну порцію овочів. За бажанням подавайте з гострим соусом.

Інгредієнти:

2 ст. л. оливкової олії першого віджиму

2 ст. л. нарізаної кубиками цибулі-шалот

2 склянки вівсяних пластівців

4 склянки води плюс ½ склянки води

½ ч. л. солі, розділеної

½ ч. л. меленого перцю

10 склянок подрібненої комірної зелені (з 1−2 пучків)

2 ч. л. червоного винного оцту

1 склянка подрібненого сиру Чеддер

¼ склянки сальси чипотле, плюс ще для подачі

4 великих яйця, приготованих за бажанням

Читайте також:
Макарони із кисломолочним сиром (Фото:Instagram @happymoneysaver) На сніданок чи обід. Чотири небанальні рецепти із кисломолочним сиром та овочами

Спосіб приготування:

1. Нагрійте 1 столову ложку олії у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю-шалот і готуйте, періодично помішуючи, до розм’якшення, 1−2 хвилини. Додайте вівсянку і перемішуйте протягом 1 хвилини. Добавте 4 склянки води і по ¼ чайної ложки солі та перцю. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до повільного кипіння. Варіть, часто помішуючи, до загустіння, 10−12 хвилин.

2. Тим часом розігрійте решту 1 столову ложку олії у великій сковороді на середньому вогні. Додайте сир разом з рештою ½ склянки води та по ¼ чайної ложки солі і перцю. Готуйте, періодично помішуючи, до готовності, 5−7 хвилин. Зніміть з вогню і додайте оцет.

3. Перемішайте сир і сальсу з вівсянкою. Подавайте з сиром Чеддер, яйцями, зеленню та сальсою, за бажанням.

4. Тости з авокадо та бурратою: рецепт

Тости з авокадо на сніданок (Фото: Nadki/depositphotos) Тости з авокадо на сніданок / Фото: Nadki/depositphotos

Буррата (свіжий сир моцарела, наповнений вершками) виводить рецепт тостів з авокадо на новий рівень, перетворюючи його на декадентський, але в той же час зручний сніданок у будній день.

Інгредієнти:

1 цільнозерновий тост

½ великого стиглого авокадо, тонко нарізаного

1 ч. л. лимонного соку

⅛ ч. л. солі

⅛ ч. л. меленого перцю

50 г буррата або свіжого сиру моцарела

1 ч. л. дрібно нарізаного свіжого базиліка

1 ч. л. подрібненої свіжої цибулі

Щіпка алеппського перцю

Читайте також:
Огіркові суші. Фото ілюстративне (Фото:meerwind12/instagram) В огірку та без рису. Як приготувати суші для дітей

Спосіб приготування:

Покладіть на тост авокадо. Збризніть лимонним соком і посипте сіллю та перцем. Зверху викласти буррату (або моцарелу), базилік, цибулю і алеппський перець.

5. Сирна яєчна кесаділья зі шпинатом: рецепт

Кесаділья зі свіжими овочами (Фото: timolina/depositphotos) Кесаділья зі свіжими овочами / Фото: timolina/depositphotos

Сирна кесаділья зі шпинатом та яєчнею — це швидкий сніданок, насичений білками. Полийте гострим соусом для пікантності.

Інгредієнти:

2 ч. л. оливкової олії першого віджиму, розділені

2 склянки шпинату

2 кукурудзяні коржі

4 ст. л. подрібненого сиру Чеддер, розділені

1 велике яйце¼

Авокадо, нарізаний скибочками

Гострий соус (за бажанням)

Читайте також:
Веганський омлет із тофу та грибами (Фото:Instagram @theplantbasedmeal) Білково та поживно. Як приготувати веганський омлет із грибами, авокадо та хумусом — на основі тофу

Спосіб приготування:

1. Нагрійте 1 чайну ложку олії в невеликій антипригарній сковороді на середньому вогні. Додайте шпинат і готуйте, помішуючи, до зів'янення, приблизно 1 хвилину. На 1 тортилью викласти 2 столові ложки сиру, шпинат і решту 2 столові ложки сиру. Накрийте другим коржем.

2. Нагрійте решту 1 чайну ложку олії в сковороді на середньому вогні. Додайте кесаділью і смажте, перевернувши один раз, до хрусткої скоринки, приблизно 4 хвилини. Перекладіть на тарілку. Розбийте яйце на сковороду і смажте, поки білок не схопиться, приблизно 4 хвилини. Викладіть на кесаділью яйце та авокадо. Подавайте з гострим соусом, за бажанням.

6. Цвітна капуста Тост: рецепт

Тости на сніданок (Фото: Rawlik/depositphotos) Тости на сніданок / Фото: Rawlik/depositphotos

Шукаєте низьковуглеводний спосіб насолодитися тостами вранці? Спробуйте цей рецепт з цвітної капусти, рису, яйця та сиру. Зробіть велику партію, щоб зберігати в морозильній камері для легкого сніданку або корисної основи для сендвіча (наприклад, з сиром на грилі!) в будь-який час.

Інгредієнти:

5 склянок цвітної капусти

1 склянка подрібненого сиру Чеддер

1 велике яйце, збите

¼ ч. л. меленого перцю

⅛ ч. л. солі

Читайте також:
Італійський пиріг з кабачка (Фото:lenyvavsha/depositphotos) Хрусткий і пікантний. Як приготувати скарпаччу — простий італійський пиріг з кабачка без тіста

Спосіб приготування:

1. Встановіть решітки у верхню та нижню третини духовки. Розігрійте до 220 градусів С. Застеліть одне велике деко пергаментним папером.

2. Помістіть цвітну капусту в кухонний комбайн. Перемеліть до стану дрібної терки. Перекладіть в миску, придатну для мікрохвильової печі.

3. Нещільно накрийте кришкою і поставте в мікрохвильову піч на високу потужність на 3 хвилини. Дайте трохи охолонути. Перекладіть цвітну капусту на чистий кухонний рушник і відіжміть зайву вологу.

4. Поверніть в миску і перемішайте з чеддером, яйцем, перцем і сіллю до повного змішування. Використовуючи приблизно ¼ склянки цвітної суміші на кожну, зробіть вісім невеликих квадратиків на підготовленому деку.

5. Випікайте, поки тости не підрум'яняться і не стануть хрусткими по краях, від 22 до 25 хвилин.

7. Англійські кекси з цвітної капусти: рецепт

Овочеві кекси на сніданок (Фото: jabiru/depositphotos) Овочеві кекси на сніданок / Фото: jabiru/depositphotos

Інгредієнти:

5 склянок цвітної капусти

1 склянка подрібненого гострого сиру Чеддер

1 велике яйце, злегка збите

⅛ ч. л. солі

Читайте також:
Вікінг-бургер з беконом (Фото:Канал Дім) З беконом і соусом табаско. Як приготувати «вікінг-бургер» за рецептом кулінарного експерта

Спосіб приготування:

1. Розігрійте духовку до 220 градусів С. Застеліть велике деко пергаментним папером.

2. Помістіть цвітну капусту в кухонний комбайн. Обробляйте до дрібної терки. Перекладіть в миску, придатну для мікрохвильової печі. Нещільно накрийте кришкою і поставте в мікрохвильову піч на високу потужність на 3 хвилини.

3. Дайте трохи охолонути. Перекладіть цвітну капусту на чистий кухонний рушник і відіжміть зайву вологу. Поверніть в миску і перемішайте з чеддером, яйцем і сіллю до повного змішування.

4. Покладіть форму для печива на підготовлене деко. Наповніть формочку приблизно ¼ склянки тіста, злегка вдавлюючи його у форму. Повторіть з рештою тіста, поки у вас не вийде 8 мафінів.

5. Випікайте, поки не підрум'яняться і не стануть хрусткими по краях, приблизно 25 хвилин. Подавайте з улюбленими начинками або використовуйте для приготування бутербродів на сніданок.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Редактор: Тетяна Денисенко Читати далі