Якщо ви зайняті, та все ж хочете потішити рідних домашнім десертом, то цей рецепт стане для вас справжньою знахідкою.

Цей ніжний сирний торт із маком та вишнями готується приблизно пів години. Адже замість тіста, яке довго готується та замішується, можна використати звичайний лаваш із магазину.

Відео дня

Як приготувати сирний торт із маком та вишнями

Інгредієнти:

Лаваш — 8 круглих листів (діаметр 16 см), 110 г

Сир (5% жирності) — 400 г

Яйця — 2 шт.

Цукор (коричневий) — 60 г (це 3 ст.л без гірки)

Сіль — 1 щіпка

Ванільна есенція — 3−5 крапель (замінити можна ваніліном — на кінчику ножа)

Насіння маку — 50 г

Вишня заморожена або консервована — 200 г

Сметана — 50 г (1 ст.л).

Читайте також:
Запашний картопляний пиріг з сиром і спеціями (Фото:marcomayer / depositphotos) Простий рецепт. Як швидко приготувати запашний картопляний пиріг з сиром і спеціями

Спосіб приготування:

1. Для приготування начинки у чашу блендера поміщаємо сир, яйця, цукор, сіль, ванільну есенцію (чи ванілін) і мак. Змішуємо усе, поки не отримаємо однорідну масу.

2. Якщо використовуєте кільце для випікання, дно найзручніше зробити з фольги. А от на дно форми краще викласти пергамент, який допоможе з легкістю дістати торт із форми. Додатково варто змастити бортики формочки олією і також викласти їх пергаментом.

3. Після цього викладаємо на дно перший лист лаваша і дві столові ложки сирної начинки зверху, рівномірно розподіляючи їх по лавашу. Далі кладемо кілька вишень і застеляємо все наступним лавашем.

4. Повторюємо цю процедуру, доки не скінчаться запаси лаваша. Останній лист змащуємо сметаною і посипаємо невеликою кількістю маку (краще — попередньо пропареного)

5. Випікаємо торт у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 25 хв. Після цього ще хвилин на 10 залишаємо готовий торт у формі і тільки після цього дістаємо його з духовки.

Редактор: Тетяна Денисенко Читати далі