Командир підрозділу Terra у складі Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Микола Волохов розповів, що Росія намагається зараз промацувати фронт, а у його підрозділі готуються до найгіршого варіанту — спроби Росії повторити масову атаку на різних фронтах.

«Яку тактику зараз застосовують росіяни? Це про те, що я відчуваю, чую від своїх товаришів, які знаходяться на інших ділянках. Намагаються промацувати, де можна рухатися, де не можна», — зазначив Волохов в ефірі Radio NV.

Відео дня https://www.youtube.com/watch?v=CpIXTas2E2c

Командир підрозділу 3-ї ОШБр додав, що особливих успіхів у цьому промацуванні окупанти наразі не мають — «посадочка туди, посадочка сюди».

«Але особисто я і моя команда готуємося до найгіршого сценарію — того, що Росія повторить спробу масової атаки на різних фронтах із метою суттєвого просування вглиб України. Готуємося до найгіршого сценарію, виходимо з максимальних можливостей ворога, а не з найвірогідніших його дій. І діючи так — це і на війні, і в бізнесі універсальний підхід — думаємо, як випереджати ворога принаймні у плануванні своїх дій. А буде воно м’якше, ніж максимальні можливості, — ну то і гарно», — сказав він також.

Загроза нового російського наступу — що відомо

Читайте також:
Ветеранка російсько-української війни Марія Берлінська (Фото:Олександр Медведєв / NV) «Є вертикаль суцільної брехні». Травень 2024-го буде важчим, ніж будь-коли — ветеранка Марія Берлінська в інтерв'ю NV пояснює, чому

3 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна стоїть перед новим етапом війни, а російські окупанти готуються до спроб розширити наступальні дії.

15 квітня керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов повідомив, що російські окупанти планують активізувати бойові дії на кінець травня — початок червня 2024 року.

23 березня американський Інститут вивчення війни (ISW) писав, що війська країни-агресора Росії, найімовірніше, продовжать наступальні операції до весни 2024 року і готуватимуться до літнього наступу.

В інтерв'ю CBS News Зеленський підтвердив, що Росія може готувати контрнаступ наприкінці травня або на початку червня. Він наголосив, що Україні потрібна допомога партнерів, щоб готувати бригади до дій ворога.

За даними видання Politico, українські військові вважають, що під час літнього наступу країна-агресор Росія може зруйнувати лінію фронту в Україні на тих ділянках, де зосередить основні сили.

Також Bloomberg, посилаючись на західних чиновників, знайомих із ситуацією, повідомляв, що Україна перебуває в найбільш неміцному становищі за більш ніж два роки розв’язаної Росією війни через брак боєприпасів, військовослужбовців і систем ППО.

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі