Головний редактор Економічної правди Дмитро Дєнков повідомив, що дійшов згоди з Білгород-Дністровським ТЦК і приєднається до бажаного підрозділу Сил оборони.

«Ми знайшли спільну мову з Білгород-Дністровським ТЦК, і я незабаром приєднаюся до підрозділу, до якого хотів ще до цього інциденту», — написав Дєнков у Facebook.

Він додав, що незабаром розповість про подробиці.

Відео дня

«Це найкращий для мене варіант», — сказав він.

Оновлено о 23:01. В Одеському обласному ТЦК та СП заявили, що Дєнков довго не оновлював облікові дані й був оголошений у розшук. Його затримали прикордонники, бо журналіст не мав документів, що підтверджують право перебувати на «транзитній ділянці з режимними обмеженнями». На нього склали адмінпротокол та доставили в ТЦК.

«З огляду на розбіжності щодо ситуації, які виникли в публічній площині, питання перебуває на контролі керівництва Одеського обласного ТЦК та СП», — заявили в ТЦК.

Раніше УП повідомляла, що Дєнков близько доби перебував без зв’язку після затримання співробітниками ТЦК у Білгород-Дністровському Одеської області. За інформацією редакції, Дєнкова «затримали, забрали телефон і всі засоби зв’язку», він близько доби не виходив на зв’язок.

Читайте також:
Роман Костенко, народний депутат, секретар комітету ВР з нацбезпеки (Фото:Роман Костенко / Facebook) «Дискредитація керівництва ЗСУ — злочин». Що не так з критикою Содоля і розслідуванням ДБР дій 28 командирів на Харківщині — Костенко

Адвокат Тетяна Денисенко раніше пояснювала для NV, що військовозобов'язаного можуть примусово забрати в ТЦК у разі, якщо він проігнорував вручену під підпис повістку.

При цьому затримувати та доставляти в ТЦК для того, щоб людина проходила військово-лікарську комісію, не мають права. Також безпідставно затримувати громадян не можуть не тільки представники ТЦК, а й будь-яких інших державних органів, якщо це не затримання при виявленні кримінального правопорушення.

Згідно з новим законом про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, повістки можуть вручати:

  • представники ТЦК, СБУ та підрозділу Служби зовнішньої розвідки (залежно від місця перебування на обліку);
  • роботодавець або керівник підприємства, де працює військовозобов'язаний;
  • представники органів місцевого самоврядування (сільських, селищних і міських рад);
  • керівники закладів освіти (за наявності розпорядження ТЦК);
  • представники ЖКГ та ОСББ.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі