Начальник Управління преси та інформації Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк змінить посаду та повернеться до Головного управління розвідки, повідомляє Українська правда із посиланням на три незалежні джерела у військових колах.

За словами одного із джерел, поаернення Павлюка на службу в ГУР Міноборони обговорюється вже не перший тиждень, але цей процес не швидкий.

Ще один співрозмовник видання заявив, що питання переведення Павлюка в ГУР Міноборони певною мірою пов’язане з приходом у МОУ на посаду радника Кирила Тимошенка.

Відео дня

Сам Ілларіон Павлюк заявив УП, що наразі не коментуватиме інформацію про своє переведення.

Головні факти про Ілларіона Павлюка

Журналіст, письменник і колишній військовослужбовець української розвідки Ілларіон Павлюк став начальником управління преси та інформації Міністерства оборони України 19 жовтня 2023 року.

Читайте також:
Дмитро Лазуткін — новий речник Міноборони України (Фото:@Dmytro Lazutkin/Facebook) Поет і лауреат Шевченківської премії. Що відомо про нового речника Міноборони Дмитра Лазуткіна

До березня 2021 року Ілларіон Павлюк був співвласником продакшн-компанії Ivory Films, що займається виробництвом різноманітного телевізійного контенту, і продюсером програми Говорить Україна на телеканалі Україна.

У 2018 році він написав книгу Білий попіл у стилі нуар. До цього тривалий час працював на телеканалі Інтер, зокрема, директором студії документальних фільмів 07 продакшн.

У 2010 році був продюсером департаменту документально-художніх проєктів на телеканалі 1+1, у 2011 році входив до складу журі 63-ї американської телепремії Еммі.

Починав професійну діяльність як журналіст, кілька років працював спецкором на Близькому Сході.

У 2015 році воював на сході України у складі добровольчого батальйону, а після початку повномасштабного вторгнення РФ потрапив у підрозділ ГУР.

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі