Міністерка закордонних справ Латвії Байба Браже взяла участь у Ризькому марафоні для збору коштів на дрони для України. Вона подолала дистанцію півмарафону, а саме 21 кілометр. Про це Браже повідомила у соцмережі X (Twitter) у неділю, 19 травня.

18 травня Браже повідомила, що записалася на напівмарафон й буде бігти під номером 814 — кількість днів, скільки Україна обороняється у війні. Пізніше вона повідомила, що на дрони для ЗСУ на марафоні зібрали майже 10 тисяч євро.

Відео дня Читайте також: «Як доставка Amazon, тільки з набоями». Як українські дрони примудряються забезпечувати піхоту ЗСУ в передових окопах — репортаж WSJ

«Напівмарафон був важким, але я рада бути серед 34 тисяч учасників. Я зробила це! Дякую організаторам та тренерській команді», — написала вона.

Збір на дрони на платформі Ziedot проводять у співпраці з посольством України у Латвії.

Ziedot.lv — благодійна організація, яка підтримує українців у Латвії. На їхньому сайті йдеться, що допомога фінансується за рахунок пожертвувань громадян і підприємств, а також гранту ЄЕЗ/Норвезького фінансового інструменту. 15 травня там запустили проєкт Безпілотники на ЗСУ.

3 травня повідомлялося, що депутат естонського парламенту Крісто Енн Вага, який вирішив подолати відстань у 1700 кілометрів на велосипеді аби зібрати гроші на потреби ЗСУ, приїхав до Києва. Про початок своєї поїздки Крісто Енн Вага заявив 20 квітня.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі