Герасимов, де Шойгу? Путін заявив, що не збирається звільняти главу Генштабу

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що поки не збирається звільняти начальника Генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасимова.

Про це він сказав у середу, 15 травня, на зустрічі з командувачами військ військових округів, повідомляє кремлівське агентство Интерфакс.

Путін запевняє, що в Генштабі та «всій структурі, які забезпечують бойову роботу, немає жодних змін і не планується».

Відео дня

Як стверджує російський диктатор, «блок бойової роботи склався, він ритмічно функціонує та успішно діє».

13 березня російське видання SOTA повідомляло, що Валерія Герасимова могли замінити на посаді начальника Генштабу Росії.

Читайте також:
Сергій Шойгу, Андрій Бєлоусов, Валерій Герасимов (Фото:Колаж NV / REUTERS/Turar Kazangapov / REUTERS/Maxim Shemetov / Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS) «Планують затяжну війну». Як вплине на бойові дії зміна міністра оборони РФ з Шойгу на Бєлоусова і що буде з Герасимовим — Гетьман

На порталі нормативно-правових актів було опубліковано проєкт постанови уряду, який має бути погоджено «тимчасовим виконувачем обов’язків начальника Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації генерал-полковником В. Позніхіром».

7 травня російський диктатор Володимир Путін склав «присягу» і вступив на посаду «президента» Росії.

Відставка Шойгу та інші зміни в уряді Росії

12 травня російський диктатор Володимир Путін вирішив не перепризначати міністра оборони Сергія Шойгу, який керував міністерством майже 12 років, а призначити на його місце Андрія Бєлоусова.

Шойгу зі свого боку призначили секретарем Радбезу РФ, де він змінив Миколу Патрушева. Шойгу був главою міноборони РФ із 6 листопада 2012 року.

Читайте також: «Солдат Путіна» на стежці війни. Чого вимагатиме Кремль від Бєлоусова — огляд західних ЗМІ

Інститут вивчення війни у своєму зведенні зазначив, що заміна міністра свідчить про те, що Путін робить значні кроки в напрямі мобілізації російської економіки та оборонно-промислового комплексу для підтримки тривалої війни в Україні та, можливо, підготовки до майбутньої конфронтації з НАТО.

Чинний російський федеральний чиновник, анонімно коментуючи відставку міністра оборони РФ Сергія Шойгу для видання Важные истории, заявив, що це «шок для всіх» і значить, що війна «надовго».

14 травня російські пропагандистські ЗМІ повідомили, що Путін призначив Миколу Патрушева своїм помічником.

Крім того, російський диктатор призначив своїм помічником Олексія Дюміна, звільнивши його з посади губернатора Тульської області.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі