Генеральний директор Укрінформу Сергій Череватий заявив, що роботодавець має повідомляти військовозобов'язаних про їхній виклик до військкомату, коментуючи вручення повістки кореспонденту Укрінформу Юрію Стригуну.

«Кожен роботодавець зобов’язаний повідомляти на вимогу ТЦК СП військовозобов'язаних та призовників про їх виклик до військкомату і забезпечувати їх своєчасне прибуття за цим викликом», — йдеться у його заяві.

Відео дня

Він додав, що за постановою 1487 КМУ кожен роботодавець проводить звірку військово-облікових даних своїх працівників.

Він уточнив, що 3 травня Укрінформ відправив до ТЦК за місцем реєстрації звірку на пʼятьох працівників агентства, серед яких був Стригун. За його словам, 22 травня районні ТЦК Черкащини, Київщини та Дніпропетровщини відправили розпорядження про необхідність працівникам Укрінформу, зокрема й Стригуну, прибути до ТЦК для звірки облікових даних.

«Укрінформ отримав цей документ 31 травня. У відповідь роботодавець, тобто Укрінформ, зобов’язаний видати наказ про повідомлення військовозобов'язаного про необхідність прибуття працівника до РТЦК, де він перебуває на обліку для звірки військово-облікових даних», — підкреслив він.

Він додав, що на початку червня всі ці працівники мають прибути на звірку військово-облікових даних до відповідних районних ТЦК.

Читайте також:
Сергій Череватий (Фото:Сергій Череватий/Facebook) Речник Східного угруповання ЗСУ Череватий став гендиректором Укрінформу

«Учора такі документи отримали троє людей, сьогодні двоє. Звірка триває на постійній основі. Відповідно, ми підготували наказ про повідомлення, який відправили працівникам на ознайомлення», — зазначив він.

29 травня ЗМІ повідомляли, що екскерівник державного інформагентства Укрінформ Олексій Мацука розсилав редакції «темники» з небажаними спікерами, однак колектив відмовився працювати за такими методами.

У статті йдеться, що майже в кожному файлі була колонка «небажані спікери» з переліком людей, організацій, місцевих політиків, коментарі яких не треба використовувати в матеріалах. Загальна тенденція, яка спостерігається в усіх документах: серед «небажаних спікерів» — опозиційні до нинішньої влади діячі.

31 травня кореспондент Укрінформу у Чернігівській та Черкаській областях Юрій Стригун, який розповів про цензуру та «темники», отримав повістку.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі