Кавун — це плід літа, наповнений освіжаючою соковитістю та легким солодкуватим смаком. Цей літній фрукт найбільш популярний у період з травня по вересень і є ідеальним доповненням до кулінарних страв, літніх вечірок або навіть просто як освіжаюча, здорова закуска.

Через високий вміст води, що становить близько 90%, правильне зберігання кавуна має важливе значення, щоб він довго залишався свіжим. Але скільки часу придатний розрізаний кавун і як його зберігати? Дізнайтеся все, що вам потрібно.

Відео дня Читайте також: Свіжість надовго. Знайдено найкращий спосіб зберігати огірки

Як довго зберігати розрізаний кавун

Найдовше зберігається кавун у нерозрізаному вигляді — приблизно тиждень при кімнатній температурі. Якщо ви вирішите помістити цілий кавун у холодильник, ви можете продовжити його життя приблизно на два-три тижні. Після того, як кавун був нарізаний скибочками або кубиками, він зіпсується набагато швидше, ніж якщо залишити його цілим. Загалом розрізаний кавун добре зберігати в холодильнику (у герметичному контейнері) приблизно три-чотири дні. Холодна температура в холодильнику допомагає продовжити життя кавуна, як розрізаного, так і цілого.

Читайте також: Яйця та сальмонела. Що ви повинні знати для безпечного зберігання та споживання Як довго зберігати розрізаний кавун (Фото: Unsplash/Rodion Kutsaiev) Як довго зберігати розрізаний кавун / Фото: Unsplash/Rodion Kutsaiev

Хоча може виникнути спокуса кинути кавун у холодильник, щоб отримати від нього максимум користі, є недоліки, які слід враховувати. Одне дослідження 2022 року показало, що якщо поставити кавун у холодильник, може зменшитися вміст мінералів і вітамінів у порівнянні зі зберіганням при кімнатній температурі. Звичайно, це не означає, що всі поживні речовини повністю зникнуть, але це варто враховувати, якщо ви хочете отримати максимальну користь для здоров’я від фруктів, які ви їсте.

Розрізаний кавун можна зберігати в будь-якому контейнері, який не пропускає повітря. Це може бути пластиковий пакет, який повністю закривається, або скляний контейнер. Якщо ви використовуєте пластикову плівку, переконайтеся, що вона щільно загорнута, щоб повітря не проникло всередину та не прискорило процес псування.

Читайте також: Не зав’януть. Як зберігати свіжі трави та зелень, аби вони залишалися свіжими

Як дізнатися, що кавун зіпсувався

Незважаючи на всі наші зусилля вживати кавун, поки він не зіпсується, це все ж трапляється. Іноді ми просто не можемо вживати або їсти куплені продукти, поки вони не почнуть псуватися. Якщо ваш кавун уже розрізаний, буде досить очевидно, чи починає він псуватися. Будь-які незвичайні ознаки або запахи свідчать про те, що пора викинути його у смітник. З точки зору смаку, кавун, який зіпсувався, починає мати кислуватий смак. Будь-які видимі ознаки «нового життя», такі як нечіткі, чорні чи білі плями, є показником того, що ваш кавун зіпсувався.

Редактор: Юлія Звєрькова Читати далі