У Черкаській області невідомі кинули вибуховий пристрій на подвір'ї будинку працівника місцевого ТЦК — сержанта Збройних Сил України.

Про це йдеться у повідомленні Черкаського обласного ТЦК та СП, опублікованій у п’ятницю, 31 травня.

«На Черкащині стався кримінальний злочин — ганебний випадок нападу на домоволодіння військовослужбовця четвертого відділу Звенигородського РТЦК та СП», — написали військові.

Відео дня

Зазначається, що сам випадок стався 30 травня у селищі Катеринопіль. Унаслідок інциденту члени сім'ї військового не постраждали.

У ТЦК зазначили, що військовослужбовець, проти якого вчинили злочин, став на захист України з початком повномасштабної війни, його син також захищає країну на фронті, а дочка втратила на війні чоловіка.

Правоохоронні органи були оперативно проінформовані про ситуацію.

«Звертаємо увагу суспільства на те, що цей неприпустимий випадок стався на тлі ганебної інформаційної кампанії з метою дискредитації військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і Сил оборони України», — йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Жорін заявив, що щойно всі чоловіки стануть на військовий облік, зникнуть процеси, коли когось ловлять (Фото:КМВА) У Третій штурмовій розповіли, коли ТЦК припинять «ловити» військовозов'язаних на вулицях

У ТЦК нагадали, що росіяни вкладають у спроби деморалізувати українців величезні ресурси і «робить на це свою головну ставку».

«Започаткована ворогом ця інформаційно-ментальна агресія буде приречена на поразку лише за умови свідомого, дорослого і відповідального ставлення кожного з нас до інформації, яку ми отримуємо через соціальні мережі і медіа», — наголосили військові.

Раніше повідомлялося, що Росія виділила на фінансування держпропаганди у 2024 році 121,3 млрд рублів.

Останні ІПСО Росії проти мобілізації в Україні

У квітні повідомлялося, що Росія запустила у TikTok та інших соцмережах інформаційну операцію, поширюючи відео, на яких нібито «українські» чоловіки, відпочиваючи за кордоном, називають себе «ухилянтами».

ГУР Міноборони України констатувало, що синхронна поява численних пісень та відео, що «героїзують» чоловіків, які відмовляються брати участь у захисті своєї країни, разом з анонімністю авторів і організованим просуванням цього контенту групами ботів, свідчить про цілеспрямовану пропагандистську кампанію.

Також у квітні росіяни поширювали у Мережі фейк про те, що Україна нібито збирається мобілізувати політичних біженців з Росії та Білорусі.

Наприкінці березня у Франції заблокували фейковий сайт, на якому шукали «200 тисяч добровольців» для відправлення в Україну.

На початку березня Центр протидії дезінформації спростував поширювані у Telegram російські фейки про нібито мобілізацію безхатченків у бригаду ТрО в Україні.

Редактор: Юлія Завадська Читати далі