Уряд Франції підтримав пропозицію США щодо використання заморожених російських активів на користь України. Про це повідомляє Bloomberg у середу, 22 травня.

«Ми відкриті до використання доходів від цих активів у рамках міжнародного права якомога краще і якомога раніше», — зазначив міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер.

Відео дня

У матеріалі йдеться, що підтримка пропозиції США Францією підвищила перспективу укладання угоди на цьому тижні під час зустрічі міністрів фінансів країн G7.

Раніше повідомлялось, що уряд Німеччини також висловив готовність підтримати план США щодо використання доходів від заморожених російських активів у розмірі 50 млрд доларів, які наразі зосереджені в Європі.

Зважаючи на те, що і Німеччина, і Франція підтримали план, збільшуються шанси, що він буде повістю схвалений 13−15 червня під час зустрічі лідерів G7, пише Bloomberg.

Конфіскація російських активів — що відомо

24 січня комітет з міжнародних відносин Сенату США схвалив законопроєкт, який допоможе конфіскувати російські активи і передавати їх Україні для того, щоб відновлювати інфраструктуру.

До цього держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що його країна спільно з ЄС розглядає правові повноваження, щоб спрямувати 300 мільярдів доларів російських активів на відновлення та інші потреби України.

Читайте також:
Європарламент (Фото:European Parliament/Facebook) Усе буде за регламентом. У ЄС визначилися з вилученням доходів із російських активів

Президент України Володимир Зеленський заявив, що контури рішень, необхідних для передання Україні заморожених російських активів, уже готуються.

20 квітня законопроєкт № 8038 про передачу Україні заморожених активів Росії набрав необхідну кількість голосів для ухвалення Палатою представників США. Україна в рамках цієї процедури може отримати майже 8 мільярдів доларів. Тепер законопроект має схвалити Сенат США.

Читайте також: Побачили серйозний ризик. Естонія прямим текстом сказала, чим небезпечна конфіскація заморожених активів РФ

8 травня посли країн Євросоюзу загалом погодили передачу на підтримку України доходів від заморожених російських активів.

14 травня Блінкен під час візиту до Києва підтвердив, що США мають намір використовувати заарештовані російські активи для фінансування відновлення України.

Редактор: Катерина Шпак Читати далі