Франція вирішила не запрошувати представника Росії на заходи з нагоди 80-ї річниці висадки союзних військ у Нормандії під час Другої світової війни. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на джерела 30 травня.

Як зазначило агентство, на урочистості не буде запрошено жодного російського посадовця.

«Коли є людина, є проблема. Коли немає людини, немає проблеми», — заявили джерела агентства.

Відео дня Читайте також:
Макрон обіцяє презентувати план розміщення своїх військ в Україні (Фото:REUTERS/Annegret Hilse) Під час візиту Зеленського в Нормандію Макрон розкриє плани щодо розміщення французьких інструкторів в Україні

Пізніше Європейська правда з посиланням AFP повідомила, що Єлисейський палац офіційно заявив, що для запрошення РФ «не склались умови, враховуючи загарбницьку війну, яку Росія веде проти України, і яка посилилася в останні тижні».

16 квітня стало відомо, що Росію офіційно запросили на святкування 80-річчя висадки союзників у Нормандії. При цьому не було запрошено російського диктатора Володимира Путіна.

Путін був присутній на 70-й річниці висадки в Нормандії, але був відсутній п’ять років тому.

6 червня 2024 року виповнюється 80 років від дня початку однієї з найважливіших операцій Другої світової війни — висадки союзних військ антигітлерівської коаліції у французькій Нормандії.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі