Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо доставили з лікарні у місті Банська-Бистриця у Братиславу. Він продовжить лікуватися вдома. Про це повідомило угорське видання ta3 30 травня.

Директорка лікарні Міріам Лапунікова підтвердила видання, що стан Фіцо стабілізували, він почав реабілітацію після замаху.

Раніше вона заявляла, що словацький прем'єр після лікарні хоче продовжувати лікуватися вдома.

Відео дня Читайте також: Деніел Фрід Деніел Фрід Три головні запитання про Роберта Фіцо, якого намагалися вбити

Замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо 15 травня — що відомо

15 травня на Фіцо вчинили замах. Словацькі ЗМІ повідомили, що прем'єр підійшов до людей на вулиці, після чого пролунало кілька пострілів, і він упав на землю.

Інцидент стався в місті Гандлова, розташованому за 150 км від Братислави.

За даними джерел, Фіцо дістав два-три поранення, ймовірно, у кінцівки, груди і живіт. Загалом було зроблено п’ять пострілів.

Пізніше з’явилися фото підозрюваного, його затримали — це 71-річний Юрай Цинтула, письменник і прихильник опозиційної партії Прогресивна Словаччина. Як повідомляли словацькі видання Dennik N і Refresher, стрілок заявив, що не згоден із політикою словацького уряду.

Відразу після нападу лікарі провели операцію прем'єр-міністру Фіцо.

17 травня видання Denník N повідомило, що Фіцо опритомнів після ще однієї операції.

16 травня поліція Словаччини висунула звинувачення чоловіку, який намагався вбити Фіцо. Йому загрожує довічне ув’язнення. 18 травня суд узяв його під арешт. Зокрема, чоловік заяляв, що хотів не вбивати Фіцо, а лише «зашкодити здоров’ю», щоб той не міг провадити політику, з якою він не згоден.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі