Автор: Анастасія Печенюк

Шанувальники гри The Last of Us та однойменного серіалу вже другий рік чекають на продовження шоу. Робота над другим сезоном триває, але вже відомо, що він матиме менше епізодів, ніж очікувалося.

Вже було відомо, що прем'єра другого сезону Останні з нас відбудеться лише у 2025 році. Тепер ми також знаємо, що другий сезон матиме лише сім епізодів (перший мав дев’ять).

Відео дня

«Сюжетний матеріал, який ми отримали з другої частини гри, набагато більше, ніж сюжетний матеріал, який був у першій грі, тому частина того, що нам потрібно було зробити з самого початку, — це з’ясувати, як розповідати цю історію за сезонами. Коли ви робите це, ви шукаєте природні точки розриву, і, як ми зазначили, цього сезону точка розриву з’явилася так, ніби вона прийшла після семи епізодів», — сказав шоуранер проєкту Крейг Мезін в інтерв'ю Deadline.

Крім цього, у другому сезоні буде принаймні один наддовгий епізод. Водночас третій сезон, за словами Мезіна, буде «значно масштабнішим». Що це значить — що епізодів буде більше або їхню тривалість буде збільшено — поки невідомо.

Припущення про те, що історію другої частини гри The Last of Us буде розбито на кілька сезонів, лунали і раніше. Тепер автори серіалу припускають, що може йтися навіть про 4 сезони.

«Ми вважаємо, що майже напевно буде так, що … 3 сезон буде значно більшим. І справді, для історії може знадобитися 4 сезон», — сказав Мезін.

Ніл Дракманн з Naughty Dog підтвердив, що шоу не буде виходити за межі того, що було зображено у двох відеоіграх.

Нагадаємо, серіал Останні з нас став першим серіалом HBO за відеогрою. Його перший епізод вийшов у січні 2023 року. Він, як і оригінальна пригодницька гра The Last of Us, розповідає про Джоела Міллера і 14-річну Еллі, що виживають у США, спустошених пандемією паразитичного грибка. В першому сезоні показано як контрабандист виконує свою місію та супроводжує дівчину-підлітка до призначеного місця.

Останній, 9-й епізод першого сезону був випущений у березні 2023 року. Ще на початку минулого року серіал був продовжений на другий сезон. Він буде адаптацією The Last of Us Part II, другої частини оригінальної гри.

Напередодні також стало відомо, що Sony, ймовірно, випустить ПК-версію другої частини гри на тлі виходу другого сезону серіалу.

Читати далі