Автор: Анастасія Печенюк

Porsche 911 був найзнаковішою моделлю компанії з 1960-х років, і шанувальники історично були категорично проти змін у «рецепті». Утім компанія не відмовилася від модернізації та створила гібридну версію спорткара.

Porsche електрифікує свою лінійку, де це можливо, щоб відповідати вимогам щодо викидів. Нещодавно компанії довелося припинити продажі бензинових моделей 718 і Macan в Європейському Союзі через те, що в моделях відсутні новітні електронні пристрої, передбачені нормами.

Відео дня

Модель 911 зазнала кардинальних змін з моменту появи в 1964 році, але її ніколи раніше не було гібридизовано. Тож це, ймовірно, спричинить негативну реакцію шанувальників Porsche. Компанія, розуміючи це, переконує, що зміни лише підвищили продуктивність 911. У Porsche заявили, що 911 Hybrid, пілотований Йоргом Бергмейстером, проїхав коло траси за 7:16,934 хвилини. За словами виробника, це «на 8,7 секунди швидше, ніж відповідна версія попередньої моделі».

«Вперше за 61-річну історію нашої ікони ми встановлюємо гібридну систему приводу в 911. Цей інноваційний продуктивний гібрид робить 911 ще більш динамічним. Ми … випробували новий 911 у різноманітних умовах по всьому світу. Від морозу до палючої спеки, як це було під час останніх етапів тестування в Дубаї. … Загалом наші інженери та пілоти-випробувачі накатали понад п’ять мільйонів кілометрів під час дослідницького водіння», — заявив Френк Мозер, віцепрезидент команди Porsche, відповідальної за 911 і 718.

Зміни лише підвищили продуктивність Porsche 911 (Фото: Porsche) Зміни лише підвищили продуктивність Porsche 911 / Фото: Porsche

Компанія не оголосила, який з варіантів 911 було гібридизовано. Прогнозують, що йдеться про Carrera S. Авто офіційно дебютує 28 травня.

Читати далі