Парламент Естонії в понеділок, 6 травня, оголосив Московський патріархат інститутом, який підтримує агресію режиму Кремля проти України.

Про це повідомляє ERR.

«За» оголошення Московського патріархату інститутом, що підтримує військову агресію РФ проголосували 75 депутатів, а «проти» — 8 депутатів.

Парламент Естонії засудив війну, розв’язану Росією проти України, і незаконну анексію захоплених під час агресії територій та наголошує, що «загрозливий ядерною зброєю терористичний путінський режим, що „загрожує ядерною зброєю“, став найбільшою загрозою миру як у Європі, так і в усьому світі».

Відео дня

У заяві парламенту зазначено, що Московський патріарх Кирило з початку повномасштабної війни проти України відкрито підтримує агресію терористичного режиму РФ.

Читайте також:
«Вагнерівець» зарізав батька російського пропагандиста (Фото:112 / Telegram) Під Москвою «вагнерівець» зарізав 90-річного батька речника патріарха Кирила

«Як інструмент пропаганди війни керівництво Московського патріархату і патріарх Кирило використовують ідеологію „Русского мира“, за допомогою якої знищують останні прояви демократії в Росії, мілітаризують російське суспільство і виправдовують агресію, щоб розширити Російську Федерацію на всі території, які історично перебували під впливом Росії, зокрема й на Україну», — зазначено в заяві.

Також естонський парламент зазначає, що заклики Московського патріархату приховують у собі загрозу безпеці та існуванню Естонії, зокрема пряму загрозу громадському та конституційному порядку в Естонії.

Раніше повідомлялося, що Естонія не продовжила термін дії посвідки на проживання митрополита Естонської Православної Церкви Московського Патріархату Євгена (цивільне ім'я Валерій Решетніков), зазначивши, що він становить загрозу безпеці держави.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі