Автор: Анастасія Печенюк

Apple домовилася з OpenAI про впровадження функцій штучного інтелекту на iPhone. ChatGPT має бути інтегрований в iOS 18, яка очікується найближчими тижнями.

Угода з OpenAI дозволить Apple запропонувати популярного чат-бота як частину нових функцій штучного інтелекту, які вона планує анонсувати наступного місяця. Наразі обидві сторони завершують узгодження умов договору про використання, пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Відео дня

Поява функцій ChatGPT очікується в наступній операційній системі для iPhone iOS 18. Відомо, що Apple запускатиме деякі з майбутніх функцій штучного інтелекту через центри обробки даних, оснащені власними процесорами.

Як писав NV Техно, Apple тривалий час шукала партнерів для створення функції чат-бота, подібної до ChatGPT від OpenAI. Повідомлялося, що в переговорах із цього приводу, крім OpenAI і Google, брала участь компанія Anthropic. Частина майбутніх функцій штучного інтелекту Apple прагнула запустити з обробкою даних на самому пристрої — без залучення хмарних сховищ.

Читати далі