Енергосистема не постраждала від російської ракетної атаки у п'ятницю - "Укренерго"

Ранкова ракетна атака росіян 28 квітня не завдала пошкоджень енергетичній інфраструктурі України та не призвела до необхідності обмеження споживання, повідомило НЕК "Укренерго" в телеграм-каналі.

"Проте залишається складною ситуація на сході України, де через обстріл зазнав пошкоджень енергетичний об'єкт", – зазначили в компанії.

Станом на 28 квітня виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання.

"Водопілля спадає. Гідроелектростанції продовжують працювати не лише для покриття піків споживання вранці та ввечері, а і протягом усієї доби", – поінформували у НЕК.

Триває експорт електроенергії до Польщі та Молдови, а також незначний імпорт зі Словаччини.

Ремонтні бригади "Укренерго" працюють на всіх об'єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак, доповнили в компанії.

Як повідомлялося, внаслідок 15 ракетних та 18 дронових атак енергосистема країни дістала безпрецедентних пошкоджень, і для відновлення того рівня надійності енергопостачання, який був до масованих обстрілів, все ще необхідно багато ресурсу та часу.

"Щоб зменшити навантаження на енергосистему, яка зазнала тяжких пошкоджень ворога і все ще продовжує відновлюватися, просимо за можливості переносити використання потужної техніки на нічні та денні години", – звернулося "Укренерго" з проханням до споживачів.