Економія часу. Мобільний браузер Opera отримав розумного помічника, який вивчає вкладки за вас

Автор: Анастасія Печенюк

Opera для Android отримала внутрішньобраузерний штучний інтелект Aria, який може вивчати зміст вебсторінок, виділяючи найсуттєвіші моменти.

Нова функція Opera може допомогти користувачам швидко зрозуміти тему новини, публікації в блозі чи наукової статті, надавши коротке резюме, яке зазвичай поміщається на одному екрані.

Відео дня

Щоб скористатися Aria, необхідно оновити Opera для Android до останньої версії та увійти в обліковий запис Opera або ж зареєструвати новий. Після цього треба перейти на будь-яку текстову вебсторінку, яка вас цікавить, та скористатися меню, розміщеним у верхньому правому куті браузера. Там потрібно обрати опцію «Підсумувати» біля значка Aria. Після цього з’явиться чат з Aria з потрібним підсумком.

https://www.youtube.com/embed/X8Fe33jeEaw

Нагадаємо, помічник Aria було запущено минулого року і функціонує як будь-який інший компаньйон для пошуку зі штучним інтелектом. Помічник має інтерфейс, схожий на чат-бота, який відповідає на запитання. Нещодавно Opera оновила Aria з можливістю генерувати зображення за допомогою Imagen 2 від Google. Він також може читати текстові відповіді вголос.

Читати далі